αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤο καλοκαίρι παραδίδονται στο κοινό τρεις νέοι σταθμοί μετρό: Μανιάτικα, Δημοτικό Θέατρο και Πειραιάς

Το καλοκαίρι παραδίδονται στο κοινό τρεις νέοι σταθμοί μετρό: Μανιάτικα, Δημοτικό Θέατρο και Πειραιάς

Νέοι σταθμοί του μετρό θα παραδοθούν στο κοινό μέσα στο έτος, όπως τόνισε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, στο ραδιοφωνικό σταθμό Κανάλι 1.

Ο κ. Καραμανλής τόνισε ειδικότερα ότι μέσα στο 2022 θα δοθεί λύση στο ζήτημα της υπογειοποίησης της Γραμμής 1 (ΗΣΑΠ). Ένα μεγάλο έργο, το οποίο -όπως επισήμανε- συζητείται από το 2008, είχε γίνει μελέτη, αλλά ποτέ δεν έγινε πραγματικότητα.

“Ο Ηλεκτρικός-να μη γελιόμαστε- κόβει αυτή τη στιγμή την πόλη στα δύο. Θα γίνει μία πολεοδομική ανάπλαση, θα γίνει υπογειοποίηση. Θα είμαστε έτοιμοι μέσα στους επόμενους έξι με οκτώ μήνες, μαζί με το Δήμαρχο, να επικαιροποιήσουμε τη μελέτη και να πούμε πότε θα ξεκινήσει το έργο, πόσα χρήματα θα στοιχίσει, πότε θα ολοκληρωθεί και πως θα χρηματοδοτηθεί”, ανέφερε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Επιπλέον δήλωσε ότι μέσα στο καλοκαίρι θα παραδοθούν και τρεις νέοι σταθμοί μετρό: Μανιάτικα, Δημοτικό Θέατρο και Πειραιάς.

“Έτσι ώστε να πετύχουμε το προφανές, το οποίο όμως για πολλές δεκαετίες δεν ήταν προφανές: Να ενώσουμε το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας μέσα σε 50 λεπτά με το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας”, τόνισε ο κ. Καραμανλής.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 − 4 =