αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤο Ισραήλ άνοιξε σήμερα χώρους αναψυχής όπως γυμναστήρια και θέατρα, μόνο για εμβολιασμένους και όσους έχουν περάσει τον Covid-19

Το Ισραήλ άνοιξε σήμερα χώρους αναψυχής όπως γυμναστήρια και θέατρα, μόνο για εμβολιασμένους και όσους έχουν περάσει τον Covid-19

Το Ισραήλ άνοιξε σήμερα τμήματα της οικονομίας, χαρακτηρίζοντας την κίνηση αρχή της επιστροφής στους κανονικούς ρυθμούς ζωής, χάρη στην εκστρατεία ανοσοποίησης στο πλαίσιο της οποίας έχουν χορηγηθεί εμβόλια κατά της COVID-19 σχεδόν στον μισό πληθυσμό της χώρας, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Τα καταστήματα λιανική ήταν ανοικτά για όλους σήμερα το πρωί, όμως πρόσβαση σε χώρους αναψυχής όπως γυμναστήρια και θέατρα θα έχουν οι εμβολιασμένοι ή όσοι που έχουν αναρρώσει από τη νόσο και θεωρείται ότι έχουν ανοσία — και διαθέτουν το πιστοποιητικό Green Pass («Πράσινο Πάσο») που χορηγείται μέσω εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα από το υπουργείο Υγείας.

Η σημερινή χαλάρωση των μέτρων, έναν χρόνο ακριβώς μετά το πρώτο καταγεγραμμένο κρούσμα κορωνοϊού στο Ισραήλ, εντάσσεται στο σχέδιο της κυβέρνησης να ανοίξει περαιτέρω την οικονομία τον επόμενο μήνα, όταν ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου διεκδικεί την επανεκλογή του.

Το Ισραήλ έχει χορηγήσει τουλάχιστον μια δόση του εμβολίου της Pfizer στο 45% και πλέον των 9 εκατ. κατοίκων του, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Το πρόγραμμα των δύο δόσεων έχει μειώσει τις μολύνσεις με COVID-19 κατά 95,8%, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου.

Όπως γράφαμε σε προηγούμενο άρθρο μας, τα εστιατόρια και τα μπαρ θα προστεθούν στην παραπάνω λίστα του ανοίγματος, στις αρχές Μαρτίου.

Για τους υπόλοιπους, ανάμεσά τους και τα παιδιά κάτω των 16 ετών που δεν εμβολιάζονται για τον κορονοϊό, πολλές από τις δραστηριότητες που ήταν κλειστές θα παραμείνουν έτσι, αν και κάποιες θα είναι διαθέσιμες αν διαθέτεις αρνητικό τεστ κορονοϊού.

Πρόκειται για ένα μοντέλο που το «κοιτούν» και άλλες χώρες. Αρκετές από τις οποίες αναμένεται να το ακολουθήσουν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

10 − two =