αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο ιδιαίτερο σχέδιο του Youtube για να περιορίσει τα κακόβουλα σχόλια

Το ιδιαίτερο σχέδιο του Youtube για να περιορίσει τα κακόβουλα σχόλια

Ένα νέο σχέδιο ετοίμασε το Youtube για να περιορίσει τα κακόβουλα σχόλια που υπάρχουν κάτω από τα βίντεο του. Και η αλήθεια είναι, ότι με την τεράστια επισκεψιμότητα που έχει το συγκεκριμένο site, η κατάσταση στα σχόλια είναι… λίγο χαοτική. Είναι πρακτικά δύσκολο να ελεγχθεί άμεσα ένας τόσος μεγάλος όγκος σχολίων.

Τι σκέφτηκε η ομάδα του Youtube για να λύσει (ή έστω να περιορίσει) το πρόβλημα με τα κακόβουλα σχόλια; Θα βάλει και τους χρήστες στο παιχνίδι. Με το Youtube Heroes. Ένα νέο πρόγραμμα που λάνσαρε το ίδιο το Youtube και μέσα από το οποίου αναμένεται να περιοριστούν τα άσχημα σχόλια, με τη βοήθεια των χρηστών.

Όπως σημειώνει το αμερικανικό site Recode.net, μέσω του Youtube Heroes, οι χρήστες θα καλούνται να υποδείξουν τα κακόβουλα σχόλια που έχουν δει στο ιστότοπο και να αιτιολογήσουν την άποψη τους. Στη συνέχεια, όσοι χρήστες γίνουν «Ήρωες» του Youtube, και φτάσουν π.χ. τις 1.000 αναφορές κακών σχολίων, θα κερδίζουν κάποια προνόμια από το Youtube. Αυτά μπορεί να είναι: η συμμετοχή σε αποκλειστικά workshops, η συμμετοχή σε διάφορα video chats ή θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ακυκλοφόρητα προϊόντα και υπηρεσίες του Youtube.

Θα υπάρχει μάλιστα και «κλιμάκωση» στα δώρα. Όσα περισσότερα κακόβουλα σχόλια εντοπίζει κάποιος, θα απολαμβάνει και μεγαλύτερα προνόμια. Ουσιαστικά, πάλι οι διαχειριστές του site, θα παίρνουν την τελική απόφαση για το αν θα πρέπει να διαγραφεί ένα σχόλιο. Με τον νέο τρόπο όμως, θα μπορούν να φτάσουν πιο γρήγορα στα επίμαχα posts.

Αναμφίβολα, πρόκειται για μια πρωτότυπη ιδέα από την πλευρά του Youtube. Μένει να δούμε στην πράξη αν θα δουλέψει.

youtube_heroes_1474457973911-jpeg

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 4 =