αρχικηVIRALΤο Θεσσαλονικιώτικο μπαρ που θυμίζει ζούγκλα και διεκδίκησε κορυφαίο βραβείο design (ΦΩΤΟ)

Το Θεσσαλονικιώτικο μπαρ που θυμίζει ζούγκλα και διεκδίκησε κορυφαίο βραβείο design (ΦΩΤΟ)

Με exotica αισθητική και θέα σχεδόν 360 °, το «Looney Bean» αποτελεί μια από τις πιο ενδιαφέρουσες αφίξεις στη Θεσσαλονίκης απέδειξε πως το ελληνικό design είναι ικανό να κοντράρει διεθνείς προτάσεις. H δημιουργική ομάδα Urban Soul Project διεκδίκησε το βραβείο «Best of Year Award» του κορυφαίου αμερικανικού περιοδικού Interior Design για το σχεδιασμό του «Looney Bean» στην κατηγορία Bar/Lounge. Το πρότζεκτ ήταν υποψήφιο μαζί με 5 ακόμη finalists παγκοσμίως.

Διάφορα είδη φυτών από όλο τον κόσμο συνθέτουν το τοπίο ενώ από την είσοδο δίνεται η αίσθηση πως κανείς ανακαλύπτει μια κρυμμένη αστική ζούγκλα μέσα στην πόλη. Τα υφαντά δίχτυα που μετατράπηκαν σε φωτιστικά και μια ακατέργαστη ξύλινη επιφάνεια για τον πάγκο του μπαρ, δίνουν μια ακατέργαστη εξωτική αίσθηση.

Όπως διαβάζουμε στη LIFO, οι μεταλλικές κατασκευές γεμάτες με φυτά που κρέμονται από την οροφή ύψους 6 μέτρων, δημιουργούν ένα σκηνικό που θυμίζει τροπικό δάσος. Επιπλέον, τα κλουβιά χρησιμοποιούνται ως αναφορά στον τρόπο εξερεύνησης των άγριων περιοχών. Το πράσινο και τα γήινα χρώματα εδώ κυριαρχούν, αλλά όλα είναι τόσο διακριτικά και σε σωστές δόσεις που δεν σε πνίγουν.

Τα BoY Awards του περιοδικού Interior Design απονέμονται κάθε χρόνο, εδώ και 12 χρόνια, σε designers και αρχιτέκτονες για αρχιτεκτονικά έργα και προϊόντα που ξεχώρισαν για τη δημιουργικότητα και την καινοτομία τους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eleven − eight =