αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο «θαύμα» των Βόριων: Στη Φινλανδία οι εργαζόμενοι δουλεύουν από όποιο μέρος θέλουν, στις ώρες που θέλουν

Το «θαύμα» των Βόριων: Στη Φινλανδία οι εργαζόμενοι δουλεύουν από όποιο μέρος θέλουν, στις ώρες που θέλουν

Η Φινλανδία έχει ένα περιβάλλον που δεν μοιάζει τόσο με της Ελλάδα. Όχι δεν αναφερόμαστε στον καιρό, που είναι έτσι κι αλλιώς διαφορετικός. Μιλάμε για το εργασιακό περιβάλλον. Οι Φινλανδοί έχουν καταφέρει να χτίσουν μια διαφορετική εργασιακή κουλτούρα, έτσι ώστε οι εργαζόμενοι να είναι χαρούμενοι. Και φυσικά πιο αποδοτικοί- άρα είναι και οι επιχειρήσεις ικανοποιημένες.

Δεν είναι τυχαίο ότι το 2011, σύμφωνα με έρευνα που είχε γίνει τότε, 9 στις 10 Φινλανδικές εταιρίες έδιναν στους εργαζομένους τους flexible-working επιλογές.

Όπως αναφέρει σε βίντεο του το World Economic Forum, η Φινλανδία έχει ένα από τα πιο ευέλικτα εργασιακά περιβάλλοντα στον κόσμο. Αφού έχουν καταλάβει ότι στην δουλειά σου σημασία έχει το τι κάνεις, όχι από ποιο μέρος το κάνεις. Οι εργαζόμενοι μπορούν να προσαρμόσουν την εργάσιμη ημέρα τους. Να ξεκινήσουν και να τελειώσουν την βάρδια τους 3 ώρες πιο πριν ή 3 ώρες πιο μετά. Μπορούν, δηλαδή, να «μεταφέρουν» το ωράριο τους.

Μέσα στο επόμενο έτος, έρχεται επίσης ένας νόμος που θα τους δίνει την δυνατότητα να εργάζονται από όποιο μέρος θέλουν τις μισές από τις εργάσιμες ώρες τους. Έτσι θα έχουν περισσότερο χρόνο για να δουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα ή να αθληθούν. Έτσι κι αλλιώς, οι νέες τεχνολογίες έχουν κάνει την remote εργασία πιο εύκολη.

Θα τα δούμε, άραγε, αυτά και στην Ελλάδα;

Finland has one of the most flexible work cultures in the world

A better motivator than a pay rise.? Read more: https://wef.ch/2Txmb28

Gepostet von World Economic Forum am Mittwoch, 14. August 2019

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × two =