αρχικηVIRALΤο ηλεκτρικό αυτοκίνητο των 7.880 ευρώ

Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο των 7.880 ευρώ

Το μικροσκοπικό το Wuling Mini EV είναι το φτηνό ηλεκτρικό με τις περισσότερες πωλήσεις στην Κίνα, αλλά από το τέλος του 2022 θα αποκτήσει και την πιο φουτουριστική και πολυτελή έκδοχη Wuling Air EV.

Το Wuling Mini EV δεν ξεπερνά τα 2,92 μέτρα σε μήκος, είναι μικρότερο σε μέγεθος από Smart ForTwo και δεν θα ήταν τόσο ειλικρινές αν λέγαμε πως είναι και ασφαλές. Η μικρή του μπαταρία (9,2 ή 13,8 kWh) κρατά χαμηλά το βάρος δίνοντας αυτονομία 120-170 km, ενώ διατίθεται και στην Ευρώπη ως Freze Nikrob με τιμή 13.000 ευρώ.

Παρότι η κορυφή στις πωλήσεις των EV της κινεζικής αγοράς οφείλεται κυρίως στην τιμή του, το Φθιονόπωρο θα αποκτήσει και μια έκδοση με πολυτελή υλικά και εξοπλισμό, καθώς και πολύ πιο στιλάτο και φουτουριστικό σχεδιασμό.

Πρόκεται για την έκδοση Wuling Air EV. Όλο το ρύγχος της διατρέχεται από μια οριζόντια μεταλλική λωρίδα που φτάνει από τον έναν καθρέπτη στον άλλο, η χειρολαβή της πόρτας βρίσκεται στην παράξενη γωνία που κάνουν τα δύο παράθυρα, και παράλληλα είναι πολύ πιο μοντέρνο το σχέδιο των ζαντών. Είναι τόσο μικρόσκοπικές, οι τελευταίες, που το κάνουν να μοιάζει με παιδικό αυτοκινητάκι υπό κλίμακα.

Μια άλλη διαφορά είναι ότι η έκδοση Wuling Air θα διατίθεται σε δύο εκδοχές μήκους και μεταξονίου, μία μικρή για δύο επιβάτες (με μήκος 2,599 μέτρων) και μια μεγαλύτερη για τέσσερις, μήκους 2,974 μ. Το βάρος θα είναι αντίστοιχα 760 και 860 κιλά, και το μεταξόνιο στα 1,635 και 2,010 μέτρα.

Ο ηλεκτρικός του κινητήρας αποδίδει 40 ίππους και χαρίζει τελική ταχύτητα μέχρι και 100 km/h, ενώ η μπαταρία του είναι φωσφορικού άλατος-σιδήρου-λιθίου. Το Wuling Air (όπως και το Mini) είναι προϊόν της κοινοπραξίας των εταιρειών SAIC-GM-Wuling, και η τιμή πώλησής του στην Κίνα ξεκινά από τα 7.880 ευρώ για την έκδοση κοντού μεταξονίου και από τα 9.312 € για την τετραθέσια.

Πηγή: carandmotor.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

9 + 11 =