αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤο εύκολο κόλπο: Πως άρπαξαν 600 ευρώ από τον λογαριασμό ενός Χανιώτη

Το εύκολο κόλπο: Πως άρπαξαν 600 ευρώ από τον λογαριασμό ενός Χανιώτη

Θύμα μιας ακόμη ηλεκτρονικής απάτης έπεσε πριν λίγες μέρες ένας Χανιώτης, ο οποίος μετά από τραπεζική συναλλαγή που έκανε, είδε να εξαφανίζονται στο.. λεπτό από το λογαριασμό του 600 ευρώ.

Συγκεκριμένα όπως κατήγγειλε στο zarpanews.gr το θύμα, είχε βάλει μία αγγελία για να πουλήσει το αυτοκίνητό του. Ο υποψήφιος αγοραστής, που τελικά αποδείχθηκε απατεώνας, του είπε ότι θα του κατέθετε άμεσα μέσω της υπηρεσίας “Λεφτά στο λεπτό” μία προκαταβολή στην Τράπεζα Πειραιώς.

Η υπηρεσία «Λεφτά στο λεπτό», βασίζεται στη χρήση ενός ειδικού μυστικού κωδικού μιας χρήσης (Κωδικός Παραλαβής Μετρητών). Μόλις ο πελάτης-αποστολέας καταχωρήσει εντολή για αποστολή χρημάτων, λαμβάνει τον μυστικό κωδικό, τον οποίο γνωστοποιεί στον παραλήπτη. Η αποστολή των χρημάτων γίνεται από οποιοδήποτε ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς, με χρήση της χρεωστικής κάρτας, μέσω της winbank ή μέσω του Πειραιώς Phone Banking.

Ο Χανιώτης αγνοώντας τη συγκεκριμένη διαδικασία, αφού συμβουλεύτηκε έναν δικό του λογιστή, μετά από παρότρυνση του τελευταίου, δέχθηκε να προχωρήσει σε αυτού του είδους την τραπεζική συναλλαγή. Δυστυχώς όμως, αντί να εισπράξει τα χρήματα που υποτίθεται ότι θα του έβαζε ο υποψήφιος αγοραστής, μετέφερε στο λογαριασμό του επιτήδειου 600 ευρώ.

«Συνωμότησε το σύμπαν για να χάσω τα λεφτά μου, αφού δεν θα έκανα ποτέ κάτι που δεν γνωρίζω. Βάζοντας λοιπόν την κάρτα στο ΑΤΜ είχα την εντύπωση πως θα μου μεταφέρονταν τα χρήματα στον λογαριασμό μου, αλλά τελικά εγώ ήμουν αυτός που έβαλα χρήματα έβαζα χρήματα στον απατεώνα, σε ένα ΑΤΜ, που όπως αποδείχθηκε ήταν στο Αργοστόλι της Κεφαλλονιάς» δήλωσε στο zarpanews.gr ο Χανιώτης, θέλοντας να επιστήσει την προσοχή στους συμπολίτες μας για να μην πέσουν κι αυτοί θύματα απατεώνων

Μόλις λοιπόν συνειδητοποίησε ότι έχασε 600 ευρώ, πήγε αυτοπροσώπως στην Τράπεζα Πειραιώς, μιλώντας με την ασφάλεια της Τράπεζας, ενημερώθηκε ότι δυστυχώς έπεσε θύμα απάτης και δεν μπορεί να κάνει κάτι για να πάρει πίσω τα χρήματά του. Την επόμενη μέρα μάλιστα κατήγγειλε το περιστατικό και στην Ασφάλεια Χανίων, όπου του είπαν, ότι υπάρχουν πολλές καταγγελίες Χανιωτών για ανάλογες απάτες.

Το μόνο καλό στην ιστορία πάντως είναι, ότι ο λογιστής που τον έστειλε στο… στόμα του λύκου” δεσμεύτηκε να του δώσει το μισό ποσό των χρημάτων που έχασε, από τη δική του παρότρυνση.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty + 12 =