αρχικηVIRALΤο εργοστάσιο του 19ου αιώνα στην Κουρούτα που μετατράπηκε σε πολυτελές ξενοδοχείο (ΦΩΤΟ)

Το εργοστάσιο του 19ου αιώνα στην Κουρούτα που μετατράπηκε σε πολυτελές ξενοδοχείο (ΦΩΤΟ)

Το Dexamenes Seaside Hotel στην Κουρούτα δεν είναι ένα συνηθισμένο ξενοδοχείο. Όπως σημειώνει η ομάδα του Αrchisearch, ξενοδοχείο στεγάζεται σε ένα εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο κρασιών, η ιστορία του οποίου σε μεθά από τις μνήμες μία άλλης εποχής. Συγκεκριμένα, από την επονομαζόμενη «Εποχή της Σταφίδας» που ξεκίνησε το 1830 και έλαβε μυθικές διαστάσεις στα τέλη του 19ου αιώνα. Εκείνα τα χρόνια, η καλλιέργεια της κορινθιακής σταφίδας απέκτησε εντυπωσιακές διαστάσεις και ήταν το κυριότερο προϊόν εξαγωγής του ελληνικού βασιλείου. Τα περίτεχνα διακοσμημένα πλοία σάλπαραν από το λιμάνι της Πάτρας, που ολοένα και περισσότερο πλούτιζε, για να μεταφέρουν το πολύτιμο μαύρο φορτίο τους στην Αγγλία και στη Γαλλία.

Η φιλόδοξη προσπάθεια κράτησε για λίγες δεκαετίες μέχρι που «ξεψύχησε» οριστικά τα 1920, αφήνοντας για περίπου 100 χρόνια εγκαταλελειμμένο το συγκρότημα.  Από τη λήθη ανέλαβε να το ανασύρει ο επιχειρηματίας Νίκος Καραφλός, ο οποίος ανέθεσε την αναγέννησή του στην αρχιτεκτονική ομάδα των Δημήτρη και Κωσταντίνου Καραμπατάκη του K-Studio.

Τώρα το παλιό εργοστάσιο έχει μετατραπεί σε ένα χώρο ηρεμίας, άνεσης και χαλάρωσης, όπως ταιριάζει σε ένα ιδιαίτερο all suites ξενοδοχείο. Έτσι, παρέμειναν ως είχαν οι τοίχοι των τσιμεντένιων δεξαμενών και χρησιμοποιήθηκαν υλικά όπως αυτά της αυθεντικής εποχής του οινοποιείου, δηλαδή το μωσαϊκό και τα ανάγλυφα τζάμια.

 

 

 

 

 

https://img.huffingtonpost.com/asset/5c92235f220000c5001b2246.jpeg?ops=scalefit_960_noupscale

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × 3 =