αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤο εμπορικό κέντρο Athens Heart μετατρέπεται σε κτίρια γραφείων- Ποιος θα είναι ο μισθωτής

Το εμπορικό κέντρο Athens Heart μετατρέπεται σε κτίρια γραφείων- Ποιος θα είναι ο μισθωτής

Από mall σε κτίρια γραφείων μετατρέπεται ήδη το Athens Heart με τις πρώτες εργασίες να έχουν ήδη ξεκινήσει ενώ βρέθηκε και ο μισθωτής που θα πάρει όλο το συγκρότημα, σταδιακά όσο αυτό ολοκληρώνεται.

Όπως μεταδίδει το bizness.gr, αυτός θα είναι η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), η οποία μετά από δημοπρασία επέλεξε το εν λόγω ακίνητο για τη στέγαση των κεντρικών υπηρεσιών της.

Η μετατροπή του γνωστού mall της Πειραιώς, Athens Heart, σε σύγχρονο συγκρότημα γραφείων θα ολοκληρωθεί το 2024.

Τι προβλέπει το πρακτικό

Σύμφωνα με την απόφαση, εγκρίνονται τα πρακτικά της δημοπρασίας και η ΑΑΔΕ θα μισθώσει τα ακίνητα ιδιοκτησίας της εταιρείας με την επωνυμία «PRIMALAFT ATHENS ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και συγκεκριμένα:

α) χώρους κύριας χρήσης συνολικής επιφάνειας 20.677,12 τ.μ. και χώρους βοηθητικής χρήσης συνολικής επιφάνειας 3.022,52 τ.μ του υπό μετατροπή κτιρίου επί της οδού Πειραιώς 180 (Athens Heart) στον Ταύρο,

β) χώρους κύριας χρήσης συνολικής επιφάνειας 2.790,32 τ.μ. του υπό κατασκευή νέου κτιρίου στο οικόπεδο επί της οδού Πειραιώς 186, στον Ταύρο

Αφορά γραφειακούς, αρχειακούς και λοιπούς χώρους συνολικής επιφανείας 26.489,96 τ.μ., και λοιπούς βοηθητικούς χώρους, καθώς και 92 θέσεις στάθμευσης στο Επίπεδο -1 του κτιρίου επί της οδού Πειραιώς 180 (Athens Heart), για χρονικό διάστημα δώδεκα (12) ετών από την παραλαβή του πρώτου τμήματος του μισθίου.

Η εκμισθώτρια δύναται να παραδώσει τμηματικά τους παραπάνω χώρους και τα τμήματα αυτά ορίζονται ως εξής:

-Τμήμα Α: τα επίπεδα 1, 2 και 3 του υφιστάμενου κτιρίου επί της οδού Πειραιώς 180 (Athens Heart) καθώς και ο έμπροσθεν περιβάλλων χώρος αυτού,

-Τμήμα Β: το επίπεδο 0 και οι χώροι του υπογείου επιπέδου -1 του υφιστάμενου κτιρίου επί της οδού Πειραιώς 180 (Athens Heart) καθώς και ο συνολικός περιβάλλων χώρος αυτού και

-Τμήμα Γ: το νέο κτίριο επί της οδού Πειραιώς 186 καθώς και η μεταλλική γέφυρα σύνδεσής του με το υφιστάμενο κτίριο επί της οδού Πειραιώς 180.

Το χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο η εκμισθώτρια πρέπει με δαπάνες της να ολοκληρώσει τις εργασίες που περιγράφονται στο από 9/3/2023 Πρακτικό Καταλληλότητας ορίζεται ως εξής:

  • Δώδεκα (12) μήνες για τα Τμήματα Α και Γ και
  • Δεκατρείς (13) μήνες για το Τμήμα Β,

αρχής γενομένης από την ολοκλήρωση της απαιτούμενης αδειοδοτικής διαδικασίας, καταληκτική προθεσμία της οποίας είναι η 31/5/2023.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen + 16 =