αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο εμβληματικό κατάστημα Αφοί Βασιλόπουλοι περνά στα «χέρια» της SPAR

Το εμβληματικό κατάστημα Αφοί Βασιλόπουλοι περνά στα «χέρια» της SPAR

Υπό την “ομπρέλα” της SPAR Hellas λειτουργεί εδώ και λίγο διάστημα ένα από τα πλέον εμβληματικά καταστήματα τροφίμων της πρωτεύουσας. Πρόκειται για το Delicatessen – Αφοί Βασιλόπουλοι (σ.σ.: μετονομάσθηκε σε SPAR Delicatessen – Αφοί Βασιλόπουλοι), που βρίσκεται στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Το ιστορικό delicatessen, που μέχρι και πριν από λίγα χρόνια στεγαζόταν στην οδό Σταδίου 19, ξεκίνησε την πορεία του το 1907 από τους επιχειρηματίες Αλεξάνδρου και Τσολίνα. Το 1950, η ιδιοκτησία πέρασε στους αδερφούς Γεράσιμο και Χαράλαμπο Βασιλόπουλο, ενώ το 2008 πέρασε στον έλεγχο του Γιώργου και του Παναγιώτη Μαστοράκου.

Το κατάστημα, το οποίο έχει στεγαστεί σε διάφορα σημεία στο κέντρο της Αθήνας στα 121 χρόνια ιστορίας του και το οποίο εδώ και κάποια χρόνια ανήκει στην οικογένεια Μαστοράκου, αποτελεί ένα από τα νέα μέλη της “οικογένειας” της SPAR Hellas, η οποία έχει ολοκληρώσει τους στόχους της για το 2018, λειτουργώντας ήδη καταστήματα σε Αττική, Θεσσαλία, Κρήτη, Σποράδες και Ιόνια Νησιά.

Ποδαρικό στο 2019 κάνει με 6 νέα καταστήματα στην Αττική, 2 στην Πελοπόννησο και ένα στη Στερεά Ελλάδα. Παράλληλα, σχεδιάζει την ίδρυση νέων σημείων πώλησης σε αναπτυσσόμενες και τουριστικές περιοχές. Όπως στη Ζάκυνθο, με συνολικά 7 καταστήματα, τα οποία θα μετατραπούν σταδιακά σε SPAR μέσα στη νέα χρονιά.

Ο στόχος της εταιρείας για το 2019 είναι τα SPAR καταστήματα σε όλη τη χώρα να ξεπεράσουν τα 80. Μέσα στο επόμενο διάστημα η SPAR Hellas θα προχωρήσει στην ολική μετατροπή 48 ακόμη καταστημάτων που βρίσκονται στην ενδιάμεση φάση. Πρόκειται για καταστήματα που βρίσκονται σε διαδικασία ολικής μετατροπής και στα οποία -μέχρι αυτή να ολοκληρωθεί- οι καταναλωτές μπορούν να προμηθεύονται προϊόντα SPAR.

Το πλάνο της SPAR Hellas προβλέπει πως στο τέλος του 2020 τα καταστήματα SPAR θα έχουν φτάσει τα 175 και τα ενδιάμεσης φάσης τα 80, ενώ το 2021 η SPAR Hellas προσδοκά το συνολικό της δίκτυο να αριθμεί πάνω από 300 καταστήματα.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 + fourteen =