αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤο Ελ Σαλβαδόρ έγραψε ιστορία: Έγινε η πρώτη χώρα που υιοθέτησε σε εθνικό επίπεδο το Bitcoin

Το Ελ Σαλβαδόρ έγραψε ιστορία: Έγινε η πρώτη χώρα που υιοθέτησε σε εθνικό επίπεδο το Bitcoin

Η κεκτημένη ταχύτητα των κρυπτονομισμάτων συνεχίζεται. Και κάποιες χώρες κάνουν τις απαιτούμενες ενέργειες έτσι ώστε να βρεθούν ένα βήμα πιο μπροστά στο νέο πεδίο που δημιουργείται.

Τώρα το Ελ Σαλβαδόρ έκανε το δικό του δυνατό μπάσιμο. Εδώ και μερικές ώρες είναι η πρώτη χώρα που υιοθέτησε ένα κρυπτονόμισμα σε εθνικό επίπεδο. Το Bitcoin. Το σχετικό νομοσχέδιο πέρασε από το Κογκρέσο της χώρας με ψήφους 62-22.

«Το νομοσχέδιο #Bitcoin μόλις εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία στη νομοθετική συνέλευση. Ιστορία!», έγραψε μετά την ψηφοφορία στο Twitter ο πρόεδρος Ναγίμπ Μπουκέλε.

Πριν από την ψηφοφορία ο Μπουκέλε δήλωσε ότι η υιοθέτηση του κρυπτονομίσματος θα φέρει στη χώρα «χρηματοπιστωτική ένταξη, επενδύσεις, τουρισμό, καινοτομία και οικονομική ανάπτυξη».

Ο ηγέτης του Ελ Σαλβαδόρ χαρακτήρισε το bitcoin ως «τον ταχύτερα αναπτυσσόμενο τρόπο μεταφοράς δισεκατομμυρίων δολαρίων σε εμβάσματα και έναν τρόπο για να αποφεύγετε ότι εκατομμύρια θα χάνονται σε ενδιάμεσους».

Ο σκοπός του νομοσχεδίου είναι να ρυθμίσει το bitcoin ως νόμιμο νόμισμα με απελευθερωτική ισχύ και απεριόριστο σε οποιαδήποτε συναλλαγή, αναφέρει μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο CNBC.

Τα εμβάσματα από Σαλβαδοριανούς που εργάζονται στο εξωτερικό αναλογούν σε ένα μεγάλο τμήμα της οικονομίας–ανάλογο σχεδόν με το 22% του ΑΕΠ.Το 2020, τα εμβάσματα προς την χώρα ανήλθαν σε 5,9 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

«Αυτός είναι ένας νόμος που θα θέσει το Ελ Σαλβαδόρ στο παγκόσμιο επίκεντρο, θα γίνουμε πιο ελκυστικοί για ξένες επενδύσεις», δήλωσε ο Ρόμεο Άουερμπαχ, βουλευτής του κόμματος «Μεγάλη Συμμαχία για την Εθνική Ενότητα», σύμμαχος του Μπουκέλε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 + 9 =