αρχικηVIRALΤο ελληνικό χωρίο στο οποίο οι κάτοικοι είχαν εισόδημα 30.000 ευρώ. Μετά ήρθε η κατάρευση

Το ελληνικό χωρίο στο οποίο οι κάτοικοι είχαν εισόδημα 30.000 ευρώ. Μετά ήρθε η κατάρευση

Σου λέει τίποτα το όνομα Ανάβρα; Πρόκειται για το πιο πλούσιο ορεινό χωριό, πρότυπο ανάπτυξης με κατά κεφαλή εισόδημα 30.000 ανά κάτοικο σε σύνολο 700. Η Ανάβρα αξιοποίησε στο έπακρον όλα τα Ευρωπαϊκά προγράμματα.

Η Ανεργία 0% επετεύχθη με έναν πολύ απλό τρόπο: Με τα κτηνοτροφικά πάρκα. Τα τρία κτηνοτροφικά πάρκα που στεγάζουν περί τα 25.000 ζώα το χειμώνα (όταν η Ανάβρα αποκλείεται από τα χιόνια) καθιστούν την περιοχή πρώτη σε κτηνοτροφική παραγωγή στην Ελλάδα συγκριτικά με τον πληθυσμό της. Σε αυτά προστέθηκε αιολικό πάρκο με αντισταθμιστικό όφελος πολλών χιλιάδων ευρώ όπως αναφέρει ρεπορτάζ.

Όπως σημειώνει το Agrinionews.gr, τα ψέματα τελείωσαν όταν η Ανάβρα μπήκε στον Καλλικράτη. Τα ευρωπαϊκά κονδύλια έπαψαν να απορροφώνται, ακολούθησε η εγκατάλειψη. «Το πάρκο είναι εγκαταλελειμμένο, το γυμναστήριο μαραζώνει και το parking υπολειτουργεί. Το λαογραφικό μουσείο είναι κλειστό, ο επισκέπτης θα πρέπει να πάρει τηλέφωνο και να περιμένει για να του ανοίξουμε. Προφανώς έφταιξε και η κρίση, αλλά φυσικά δεν θα ήταν έτσι τα πράγματα αν το χωριό παρέμενε αυτοδιοικούμενο» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρώην Δήμαρχος του θαύματος της Ανάβρας.

Παρόλα αυτά τους επισκέπτονται μερικές δεκάδες σχολεία κάθε χρόνο για να θαυμάσουν το μοντέλο αυτό ανάπτυξης, που όμως βρίσκεται στην παρακμή του.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty − 14 =