αρχικηVIRALΤο ελληνικό παραθαλάσσιο χωριό που δεν έχει δρόμους και μποτιλιάρισμα

Το ελληνικό παραθαλάσσιο χωριό που δεν έχει δρόμους και μποτιλιάρισμα

Πώς θα σου φαινόταν να ζεις σε ένα μέρος που δεν έχει κίνηση, μποτιλιάρισμα, ούτε καν αυτοκίνητα; Μάλλον ειδυλλιακά αν σε κουράζει η καθημερινότητα και η κίνηση στους δρόμους. Κι αν σου λέγαμε ότι ένα τέτοιο μέρος υπάρχει στην Ελλάδα; Κι όμως ο λόγος για ένα ελληνικό χωριό στην Κρήτη το οποίο είναι διαφορετικό από τα άλλα. Λέγεται Λουτρό και σίγουρα αποτελεί μια ξεχωριστή εμπειρία το να βρεθείς εκεί οποιαδήποτε εποχή του χρόνου. Ιδιαίτερα βέβαια την άνοιξη και το καλοκαίρι. Αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι ότι δε χρειάζεται αυτοκίνητο αλλά αρκετό περπάτημα και την καλή σου διάθεση να γνωρίσεις έναν τόπο… πεζός! Βάλε το στη λίστα σου και δε θα σε απογοητεύσει…

Λουτρό: Το ελληνικό χωριό που… δεν έχει δρόμους!

Το πρώτο πράγμα, λοιπόν, που θα σου κάνει εντύπωση στο Λουτρό είναι οτι για να το προσεγγίσεις δεν χρειάζεσαι αυτοκίνητο. Γενικότερα, δηλαδή, εκεί δεν χρειάζεται αυτοκίνητο. Το μικρό αυτό ελληνικό χωριό της Κρήτης βρίσκεται στο νομό Χανίων και όταν το κοιτάς από μακριά μοιάζει με πίνακα ζωγραφικής. Για να πας λοιπόν σε αυτό το χωριό των Χανίων είτε θα περπατήσεις ή θα πας δια θαλάσσης. Ανάλογα τις αντοχές σου, για να είμαστε ειλικρινείς…

Το μικρό αυτό ψαροχώρι είναι σε απόσταση περίπου 70 χιλιομέτρων από τα Χανιά. Και φυσικά δε θα περπατήσεις 70 χιλιόμετρα για να πας αλλά κάποια χιλιόμετρα να τα περιμένεις. Το σημείο αυτό της Ελλάδας που είναι ομολογουμένως ιδιαίτερο θα το προσεγγίσεις με μιάμιση ώρα περπάτημα από τη χώρα των Σφακίων.

Μπορείς επίσης να φτάσεις εκεί, όπως είπαμε και από τη θάλασσα. Δεν είναι καθόλου κακή ιδέα το καραβάκι!Θα βρεις κάθε μέρα δρομολόγια πλοίων προς και από τη Χώρα Σφακίων, τη Σούγια, τη Γαύδο, τη Παλαιόχωρα και την Αγία Ρουμέλη. Αυτό το χωριό δεν έχει φυσικά δρόμους και ξέρεις ότι μπορεί να σου υποσχεθεί κάτι ξεχωριστό. Διακοπές σε ένα περιβάλλον αλλιώτικο και ήσυχο. Χωρίς κόρνες και φασαρία.  Το μόνο που θα χορτάσει το μάτι σου σε αυτό το γραφικό ψαροχώρι είναι μικρές βάρκες και θαλάσσια σκάφη.

Η μεγάλη και ενδιαφέρουσα ιστορία του χωριού

Εκεί που βρίσκεται σήμερα το ελληνικό χωριό Λουτρό, ήταν κάποτε η αρχαία πόλη του Φοίνικα και το λιμάνι της αρχαίας Ανώπολης. Μετά από χρόνια εκεί έγινε το χειμωνικό λιμάνι της πόλης των Σφακίων. Δεν ήταν τυχαία αυτή η επιλογή καθώς πρόκειται για έναν κλειστό και προφυλαγμένο κόλπο. Αυτός μαζί με το μικρό νησί Φανάρι δημιουργούν ένα φυσικό λιμάνι όπου τα πλοία μπορούν να είναι ασφαλή ακόμη και σε πολύ κακές καιρικές συνθήκες.

Πηγή: exploringgreece.tv

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × five =