αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο ελληνικό κρασί που θέλει να κατακτήσει την Ιαπωνία- Αυξημένες οι εξαγωγές

Το ελληνικό κρασί που θέλει να κατακτήσει την Ιαπωνία- Αυξημένες οι εξαγωγές

Σημαντική αύξηση κατά 87% ως προς την αξία σε ευρώ σημείωσαν οι εξαγωγές ελληνικού οίνου στην Ιαπωνία, σύμφωνα με το Γραφείο ΟΕΥ της Ελληνικής Πρεσβείας στο Τόκιο, κατά το επτάμηνο Ιανουαρίου – Ιουλίου 2016, έναντι του αντιστοίχου διαστήματος 2015, ενώ η μεταβολή του 2015 έναντι του 2014 είχε ανέλθει σε 69%.

Με αναγωγή σε ετήσια βάση, προκύπτει ότι οι ελληνικές εξαγωγές αυτής της κατηγορίας για το σύνολο του 2016 αναμένεται να κυμανθούν σε περίπου 460 χιλ.€, ποσό ακόμη χαμηλό αλλά πάντως τετραπλάσιο της επίδοσής μας το 2014.

Κατά το διάστημα 6/2015-6/2016 υλοποιήθηκε πρόγραμμα προώθησης του ελληνικού οίνου στην Ιαπωνία από το Enterprise Greece με την συνεργασία του Γραφείου ΟΕΥ, το οποίο περιελάμβανε πρόγραμμα διαφημιστικών καταχωρήσεων, γευσιγνωσία προς ειδικούς του χώρου και masterclass σεμινάριο, επίσκεψη δημοσιογράφων στην Ελλάδα, καθώς και η έκδοση στην ιαπωνική γλώσσα φυλλαδίου και βιβλίου για τον ελληνικό αμπελώνα.

Όπως σημειώνει ο ΣΚΑΙ, το πρόγραμμα προβλέπεται να συνεχισθεί έως τον Ιούνιο 2017 και πέραν των ανωτέρω να περιλαμβάνει συμμετοχή στην Διεθνή Έκθεση VinexpoTokyo (15-16/11/2016), και αύξηση των γευσιγνωσιών σε δύο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × three =