αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο είπε και θα το κάνει: Ο Jeff Bezos θα γίνει ο πρώτος «τουρίστας» του διαστήματος τον επόμενο μήνα

Το είπε και θα το κάνει: Ο Jeff Bezos θα γίνει ο πρώτος «τουρίστας» του διαστήματος τον επόμενο μήνα

Η Blue Origin είναι έτοιμη να πραγματοποιήσει την πρώτη επανδρωμένη αποστολή της στο διάστημα. Μάλιστα ο πρώτος «τουρίστας» του διαστήματος θα είναι ο ιδρυτής της, Jeff Bezos. Ανακοινώθηκε και η ημερομηνία.

Σε μια ανάρτηση στο Instagram, ο Bezos είπε ότι η διαστημική πτήση ήταν κάτι που ήθελε να κάνει «σε όλη του τη ζωή».

«Από τότε που ήμουν πέντε ετών, ονειρευόμουν να ταξιδέψω στο διάστημα. Στις 20 Ιουλίου, θα κάνω αυτό το ταξίδι με τον αδελφό μου. Η μεγαλύτερη περιπέτεια, με τον καλύτερό μου φίλο» έγραψε στο Instagram ο διάσημος δισεκατομμυριούχος.

Ο αδελφός του, Mark τη χαρακτήρισε ως «σπουδαία ευκαιρία» ειδικά αφού θα τη μοιραστεί με τον αδερφό του. Όπως εξηγεί ο Mark, ούτε ο ίδιος δεν πίστευε ότι ο αδελφός του θα συμμετέχει στην πρώτη πτήση, πολύ περισσότερο δε, ότι θα πάει και ο ίδιος.

Η Blue Origin δημοπρατεί μία ακόμα θέση στην διαστημική κάψουλα, για όποιον είναι πρόθυμος να πληρώσει αδρά για την τρίτη θέση στην επανδρωμένη πτήση.


Η υποβολή προσφορών στο New Shepard, όπως ονομάζεται το διαστημικό όχημα της Blue Origin, είχε φτάσει τα 2,8 εκατομμύρια δολάρια όταν ο Bezos ανακοίνωσε το σχέδιό του για την πτήση. Η δημοπρασία ολοκληρώνεται στις 12 Ιουνίου. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Blue Origin, η εταιρεία σχεδιάζει να “εκτοξεύσει” τους επιβάτες της πάνω από 100 χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια της γης, επιτρέποντάς τους να βιώσουν τη μικροβαρύτητα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen − 16 =