αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο δωρεάν εργαλείο που κάνει τις παλιές φθαρμένες φωτογραφίες σαν καινούργιες

Το δωρεάν εργαλείο που κάνει τις παλιές φθαρμένες φωτογραφίες σαν καινούργιες

Η ιστοσελίδα PetaPixel μας αναφέρει ένα δωρεάν εργαλείο που αναπτύχθηκε πρόσφατα από ερευνητές της Tencent, το GFP-GAN (Generative Facial Prior-Generative Adversarial Network), το οποίο μπορεί να αποκαταστήσει κατεστραμμένα και χαμηλής ανάλυσης πορτραίτα. Η τεχνολογία συγχωνεύει πληροφορίες από δύο μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης για να συμπληρώσει τις λεπτομέρειες που λείπουν, δημιουργώντας μια φωτογραφία με ρεαλιστικές λεπτομέρειες σε λίγα δευτερόλεπτα, διατηρώντας παράλληλα υψηλή ακρίβεια και ποιότητα.

Οι συμβατικές μέθοδοι τελειοποιούν ένα υπάρχον μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης για την αποκατάσταση εικόνων με τη μέτρηση των διαφορών μεταξύ των τεχνητών και των πραγματικών φωτογραφιών, κάτι που σύμφωνα με τους επιστήμονες οδηγεί συχνά σε αποτελέσματα χαμηλής ποιότητας. Η νέα προσέγγιση χρησιμοποιεί μια προ-εκπαιδευμένη έκδοση ενός υπάρχοντος μοντέλου (το StyleGAN-2 της NVIDIA) για να ενημερώσει το μοντέλο της ομάδας σε πολλαπλά στάδια κατά τη διαδικασία δημιουργίας της εικόνας. Η τεχνική στοχεύει στη διατήρηση της “ταυτότητας” των ανθρώπων σε μια φωτογραφία, με ιδιαίτερη έμφαση στα χαρακτηριστικά του προσώπου, όπως τα μάτια και το στόμα.

Μπορείτε να δοκιμάσετε δωρεάν ένα demo του GFP-GAN. Οι δημιουργοί έχουν επίσης δημοσιεύσει τον κώδικά τους για να μπορεί ο καθένας να εφαρμόσει την τεχνολογία αποκατάστασης στα δικά του έργα.

Πάντως το όλο project εξακολουθεί να δεσμεύεται από τους περιορισμούς της σημερινής τεχνητής νοημοσύνης. Ενώ είναι εκπληκτικά ακριβές, προχωρά σε “υποθέσεις” για το περιεχόμενο που λείπει. Οι ερευνητές προειδοποιούν ότι μπορεί να δείτε μια “μικρή αλλαγή ταυτότητας” και μια χαμηλότερη ανάλυση από ό,τι θα θέλατε.

Πηγή: Insomnia

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 − 12 =