αρχικηVIRALΤο γραφείο σου, «μάρτυρά» στοιχεία της προσωπικότητας σου (άρα πρόσεξε πως θα κινηθείς)

Το γραφείο σου, «μάρτυρά» στοιχεία της προσωπικότητας σου (άρα πρόσεξε πως θα κινηθείς)

Είστε από εκείνους που έχουν αυτοματοποιήσει τις διαδικασίες στο γραφείο; Είστε ακατάστατοι ή έχετε τα πάντα τακτοποιημένα;

Ο τρόπος που χρησιμοποιείτε τον χώρο εργασίας σας είναι πολύ σημαντικός και όχι μόνο δείχνει στοιχεία για τον χαρακτήρα σας, αλλά μπορεί να επηρεάσει και την παραγωγικότητά σας.

Υπάρχουν εκείνοι που ισχυρίζονται ότι η δημιουργικότητα ανθίζει στην αταξία και άλλοι που προειδοποιούν ότι το χάος σαμποτάρει την συγκέντρωση και την απόδοση.

Επιπλέον σύμφωνα με έρευνες ακόμη και τα πράγματα που αποφασίζει να φέρει ο καθένας στο γραφείο του αποκαλύπτουν με έναν τρόπο κάποιες πτυχές της προσωπικότητάς του.

Για παράδειγμα, αν το μόνο που κουβαλάτε στο γραφείο είναι ένα στυλό ή μολύβι και τίποτα άλλο, σημαίνει ότι θέλετε απλά να τελειώσει το 8ωρο και να πάτε σπίτι σας. Είστε απλά εκεί για να κάνετε τη δουλειά σας και να φύγετε.

Πιθανότητα είστε από τους ανθρώπους που δεν σας αρέσουν οι δεσμεύσεις και βαριέστε εύκολα. Κανένα δέσιμο, καμία ανάγκη να κάνετε το χώρο δικό σας και να αφήσετε το σημάδι σας.

Το ακατάστατο γραφείο

Το γραφείο του ακατάστατου είναι χαοτικό, πολύχρωμο και συνήθως γεμάτο πράγματα. Είναι τόσο πολυάσχολοι που δεν προλαβαίνουν ποτέ να τακτοποιήσουν τα πράγματά τους. Οσο κι αν σας φαίνεται περίεργο σύμφωνα με τους επιστήμονες οι ακατάστατοι είναι πιο εξωστρεφείς και συνεργάσιμοι.

Το μινιμαλιστικό γραφείο

Αν το γραφείο σας είναι μίνιμαλ και απλό, δηλαδή δεν έχει πολλά πράγματα, και σας αρέσει η τάξη, σημαίνει ότι είστε εσωστρεφής ως προσωπικότητα. Ενα καθαρό και τακτοποιημένο γραφείο δείχνει έναν άνθρωπο πειθαρχημένο, προσηλωμένο και με κλειστό χαρακτήρα. Οι εργαζόμενοι αυτής της κατηγορίας είναι εργατικοί και αξιόπιστοι.

Το διακοσμημένο γραφείο

Σας αρέσει να βάζετε στο γραφείο σας φωτογραφίες, περιοδικά και βιβλία, σημαντικά πράγματα γραφικής ύλης και προσωπικά αντικείμενα; Τότε μάλλον σας αρέσει να αφήνετε την πινελιά σας στο περιβάλλον όπου κινείστε. Ενα στιλάτο ή πρωτότυπο γραφείο μαρτυρά έναν ανοιχτό άνθρωπο που πιθανότατα θα είναι δημιουργικός και διατεθειμένος να ζήσει νέες εμπειρίες.

Το πιο απομονωμένο γραφείο

Επιλέγετε πάντα τα γραφείο με πλάτη σε τοίχο ή ντουλάπα γιατί σιχαίνεστε να βλέπουν την οθόνη σας; Οι μυστικοπαθείς, σύμφωνα με έρευνες, θέλουν να έχουν τον προσωπικό τους χώρο, όσο πιο μακριά γίνεται από τους υπόλοιπους. Η φασαρία τους αποσπά και δεν μπορούν να αποδώσουν. Δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θέλουν να κρύψουν κάτι ή ότι θέλουν να βρουν τρόπους για να λουφάρουν.

Πηγή: Bovary.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × four =