αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο γράφημα που δείχνει ότι κάποια ελληνικά καταστήματα… μας κοροϊδεύουν στην Black Friday

Το γράφημα που δείχνει ότι κάποια ελληνικά καταστήματα… μας κοροϊδεύουν στην Black Friday

H Black Friday εβδομάδα είναι εδώ. Και όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις κάνουν το προμοτάρισμα τους έτσι ώστε να προσελκύσουν όσο το δυνατόν περισσότερους καταναλωτές. Με δέλεαρ φυσικά τις χαμηλές τιμές.

Ωστόσο, φαίνεται ότι αρκετά καταστήματα μάλλον… έχουν ως στόχο να ξεγελάσουν τους καταναλωτές. Το παρακάτω γράφημα είναι χαρακτηριστικό. Το αντλήσαμε από την γνωστή πλατφόρμα σύγκρισης τιμών Skroutz. Δείχνει την εξέλιξη της τιμή της Philips 55OLED754 Ambilight το τελευταίο χρονικό διάστημα. Όπως θα διαπιστώσεις, η τιμή της τηλεόρασης ανέβηκε πριν λίγο χρονικό διάστημα, για να επιστρέψει πάλι στα 999 ευρώ εν όψει Black Friday, και αυτή η τιμή να θεωρηθεί «προσφορά».

Να σημειώσουμε, ότι η εν λόγω τηλεόραση πωλείται στα Media Markt και τον Κωτσόβολο, με τις συγκεκριμένες τιμές.

Βέβαια εδώ υπάρχει και ο πιθανός αντίλογος: Αφού τα καταστήματα ίσως επικαλεστούν ότι λίγο πριν υπήρχαν… εκπτώσεις. Άρα το προϊόν πωλούνταν σε τιμή έκπτωσης, μετά πήγε στα 1.999 ευρώ, και στην συνέχεια ξανά κατέβηκε στα 999 ευρώ λόγω Black Friday. Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση πάντως, βλέπουμε ότι οι «εντυπωσιακές» Black Friday τιμές που διαφημίζονται, δεν είναι τίποτα περισσότερο από τις τιμές που ισχύουν σε περιόδους εκπτώσεων που υπάρχουν μέσα σε ένα έτος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 − thirteen =