αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤο Γερμανικό πείραμα: 122 άτομα θα παίρνουν 1.200 ευρώ τον μήνα για 3 χρόνια «χωρίς να κάνουν τίποτα»

Το Γερμανικό πείραμα: 122 άτομα θα παίρνουν 1.200 ευρώ τον μήνα για 3 χρόνια «χωρίς να κάνουν τίποτα»

Ένα ιδιαίτερο πείραμα μπαίνει σε εφαρμογή στη Γερμανία. Τι περιλαμβάνει αυτό; Συνολικά 122 άνθρωποι θα λαμβάνουν 1.200 ευρώ τον μήνα για τρία χρόνια, ουσιαστικά χωρίς υποχρεώσεις.

Στόχος του πιλοτικού προγράμματος είναι η διερεύνηση της επίδρασης που έχει ένα άνευ όρων βασικό εισόδημα, σε αυτούς που το λαμβάνουν. 

«Ερευνούμε, για την ώρα σε πρώτη φάση, τι συμβαίνει όταν οι άνθρωποι έχουν τη δυνατότητα ενός εισοδήματος άνευ όρων», εξήγησε ο Γιούργκεν Σουπ, επικεφαλής της έρευνας του Γερμανικού Ινστιτούτου Ερευνών. 

Οι ερευνητές θα παρατηρούν τους συμμετέχοντες. Τι θα κάνουν με αυτά τα χρήματα; Θα τα ξοδέψουν ή θα βάλουν κάτι στην άκρη γιατί στη ζωή πάντα μπορεί κάτι να συμβεί και πρέπει να έχουν μια οικονομική κάλυψη;

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, οι συμμετέχοντες δεν χρειάζεται να αποδείξουν τίποτα για την προσωπική και οικονομική τους κατάσταση και επιτρέπεται να εργάζονται όσο θέλουν κατά τη διάρκεια του πειράματος. Η μόνη υποχρέωσή τους είναι, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του προγράμματος, να συμπληρώσουν online επτά ερωτηματολόγια, κατά τη διάρκεια των τριών ετών της έρευνας. 

Το κοινωνικό πείραμα χρηματοδοτείται από 150.000 ιδιώτες δωρητές, ενώ τα χρήματα δεν φορολογούνται. 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten − 6 =