αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο βιογραφικό του Jeff Bezos χωρά σε 1 σελίδα. Και μπορείς να «αντιγράψεις» το ίδιο μοντέλο (Εικόνα)

Το βιογραφικό του Jeff Bezos χωρά σε 1 σελίδα. Και μπορείς να «αντιγράψεις» το ίδιο μοντέλο (Εικόνα)

Πολλοί είναι οι HR Managers που υποστηρίζουν ότι το ιδανικό βιογραφικό έχει έκταση 1 σελίδας. Και είναι λογικό: Ζούμε στην εποχή των… αμέτρητων βιογραφικών. Οι υποψήφιοι managers και εργοδότες, πιθανότατα ‘σκανάρουν’ το βιογραφικό σου μέσα μόλις για μερικά δευτερόλεπτα, και αποφασίσουν για το αν θα σε καλέσουν για συνέντευξη ή όχι. Αυτό που που πρέπει να κάνεις είναι να συγκεντρώσεις τα πιο σημαντικά points που αφορούν την προϋπηρεσία και τις σπουδές σου- και να βγάλεις εκτός κάθε περιττή πληροφορία.

Εδώ όμως υπάρχει ένα πρακτικό ερώτημα: Πως γίνεται να χωρέσουν όλα μέσα σε 1 σελίδα; Παρακάτω θα δεις ένα template βιογραφικού, που αφορά τον Jeff Bezos. Το έχει δημιουργήσει η γνωστή εταιρία Novoresume και όπως θα διαπιστώσεις χωράνε όλα μέσα σε μία σελίδα.

Στην αρχή έχουμε το όνομα, δύο προτάσεις με κάποιες πολύ βασικές πληροφορίες για τον Jeff Bezos και στα δεξιά τα στοιχεία επικοινωνίας. Από κάτω βλέπουμε να ανοίγονται 7 βασικές κατηγορίες, ανάμεσα στις οποίες είναι η προϋπηρεσία, οι σπουδές, τα skills αλλά και μερικές προσωπικές επιτυχίες. Όλα είναι πολύ ξεκάθαρα, και αυτός που διαβάζει το βιογραφικό μπορεί πολύ γρήγορα να έχει μια σαφή εικόνα για τον υποψήφιο.

Φυσικά ο Jeff Bezos σήμερα δεν χρειάζεται να φτιάξει βιογραφικό για να… συστηθεί. Ωστόσο, αν εσύ είσαι σε αναζήτηση εργασίας, το παρακάτω μοντέλο είναι ίσως μια καλή βάση για να στήσεις το δικό σου βιογραφικό.

https://inteng-storage.s3.amazonaws.com/images/JANUARY/jeff-bezos.jpg
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 − four =