αρχικηVIRALΤο «αόρατο» σπίτι που μπορείς να βρεις στο Airbnb (ΦΩΤΟ)

Το «αόρατο» σπίτι που μπορείς να βρεις στο Airbnb (ΦΩΤΟ)

Oι υπέρμαχοι του μοντέρνου και minimal design, σίγουρα θα λατρέψετε την εντυπωσιακή κατοικία που φιγουράρει στην Airbnb περιβαλλόμενη από καθρέφτες, μοιάζοντας να αναδύεται από την έρημο στην οποία εντοπίζεται. Το «αόρατο» σπίτι, χτισμένο το 2019 μοιάζει πολύ έντονα να εξαφανίζεται στο απέραντο τοπίο της ερήμου στο εθνικό πάρκο Joshua Tree στη νοτιοανατολική Καλιφόρνια όπου και εντοπίζεται.

Το ακίνητο καταλαμβάνει μια έκταση 90 στρεμμάτων, διαθέτει το δικό του βουνό με ύψος 1.200 μέτρων και συνορεύει για περίπου 1 χλμ. με το Εθνικό Πάρκο. Το αρχιτεκτονικό θαύμα του Invisible House σχεδιάστηκε από τον κινηματογραφικό παραγωγό Chris Hanley και τον Tomas Osinski, ενώ δημιουργήθηκε χωρίς περιορισμούς σχεδιασμού, ενσωματώνοντας τα πιο προηγμένα διαθέσιμα υλικά και τεχνολογίες.

Το αόρατο σπίτι στην έρημο

Όλο ηλεκτρικό, αυτό το κομψό, μινιμαλιστικό σπίτι των 5.500 τ.μ. ακολουθεί 100% μια πράσινη φιλοσοφία λειτουργίας, με μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Οι πολλαπλές συρόμενες πόρτες από το δάπεδο μέχρι την οροφή αυξάνουν την αίσθηση της άμεσης και αδιάλειπτης σύνδεσης με τη φύση, ενώ η έρημος αντανακλάται παντού ολόγυρά του σε μια πραγματική «οφθαλμαπάτη» εξωτερικής και εσωτερικής διαβίωσης. Δεν είναι περίεργο που το Invisible House είναι ένας αγαπημένος προορισμός μεταξύ καλλιτεχνών, πνευματικών αναζητητών και εκείνων που λαχταρούν να συνδεθούν με τη φύση.

Πώς μοιάζει η εμπειρία διαμονής σε αυτό το μοναδικό σπίτι

Το εντυπωσιακό μέγεθος του Invisible House, ωστόσο, αντικατοπτρίζεται στα υπνοδωμάτια του, αλλά και τον αριθμό ατόμων που μπορεί να φιλοξενήσει. Οι 3 μεγάλες πολυτελείς σουίτες του μπορούν να φιλοξενήσουν 6 άτομα και διαθέτουν κρεβάτια από καθαρό μάρμαρο ενώ η Master σουίτα, ένα μοναδικό κρεβάτι από μασίφ γυαλί δύο τόνων, από τους σχεδιαστές της Santambrogiomilan, με έδρα το Μιλάνο.

Το αόρατο σπίτι στην έρημο

Η σαρωτική θέα στην έρημο από έναν από τους πολλούς σύγχρονους χώρους καθιστικού, η προετοιμασία του φαγητού στην ανοιχτή αστραφτερή λευκή και μαρμάρινη κουζίνα, μια βουτιά στην τεράστια εσωτερική πισίνα μήκους 30 μέτρων, η πεζοπορία στα ιδιωτικά μονοπάτια στη γη των 90 στρεμμάτων, ακόμη και η παρατήρηση των αστεριών κάτω από τον κρυστάλλινο νυχτερινό ουρανό, συνθέτουν το καρουζέλ των μοναδικών εμπειριών- ζωής που θα ζήσει ο (τυχερός) επισκέπτης που θα διαθέσει το ποσό των 4.000 ευρώ, περίπου, για μία διανυκτέρευση στην έρημο και σε αυτό το εκπληκτικό «αόρατο» σπίτι.

Το αόρατο σπίτι στην έρημο

Πηγή: Newsbeast.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × three =