αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο απλό τρικ που χρησιμοποιούν οι leaders της Apple, για να πείθουν το κοινό στις ομιλίες τους

Το απλό τρικ που χρησιμοποιούν οι leaders της Apple, για να πείθουν το κοινό στις ομιλίες τους

Η αίθουσα είναι γεμάτη, έχεις προετοιμαστεί και είσαι έτοιμος να ανέβεις στην σκηνή για να κάνεις την business παρουσίαση σου. Ωστόσο, αυτό δεν είναι τόσο εύκολη υπόθεση. Αν θέλεις να το κάνεις με επιτυχία. Αυτό το γνωρίζουν καλά οι άνθρωποι που δουλεύουν στις μεγάλες εταιρίες και στους τεχνολογικούς κολοσσούς.

Ίσως το έχεις παρατηρήσει: Στις παρουσιάσεις τις Apple, σχεδόν ποτέ δεν βαριέσαι. Και κάτι ακόμα: Ακόμα κι αν είσαι αρχικά αρνητικός προς την συγκεκριμένη εταιρία, στο τέλος μιας ομιλίας κάποιου στελέχους της Apple έχεις (σχεδόν) πειστεί για αυτά που σου έχει παραθέσει. Το έκανε παλαιότερα ο Steve Jobs. Το κάνει τώρα ο Tim Cook και τα άλλα υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρίας.

Αλλά ποια είναι η «μαγική συνταγή»; Το αμερικανικό inc.com «αποκρυπτογραφεί» την τακτική που ακολουθούν τα στελέχη της Apple. Και εστιάζει σε ένα σημαντικό στοιχείο που κάνει την διαφορά: Όταν θέλουν να σε πείσουν για κάτι, βάζουν έναν αριθμό μέσα στην σχετική πρόταση. ‘Η έναν αριθμό στην σχετική διαφάνεια που παίζει στο background, ενώ αυτοί μιλούν.

«Το iOS έχει το υψηλότερο ποσοστό ικανοποίησης πελατών στην αγορά φτάνοντας στο 97%», είπε ο Tim Cook στο φετινό Worldwide Developers Conference.

Ο Tim Cook είναι ένας άνθρωπος των αριθμών. Μπορεί να αραδιάσει στατιστικά και αριθμούς για ώρες. Ωστόσο, στις ομιλίες του φροντίζει να εστιάζει σε έναν αριθμό ανά πρόταση. Έναν αριθμό ανά διαφάνεια. Μόνο αφού εξηγήσει το εκάστοτε στατιστικό, προχωρά παρακάτω.

Στο ίδιο event, ο Tim Cook μίλησε για το πόσο εύκολα οι χρήστες της Apple αφομοιώνουν τις νέες τεχνολογίες και τα updates που λανσάρει η εταιρία κάθε χρόνο. «Το 85% των πελατών iOS έχει την τελευταία έκδοση του λογισμικού» τόνισε. Ποιος είναι ο αριθμός που σου μένει; Το 85%. Και είναι ένα εντυπωσιακό ποσοστό.

https://www.incimages.com/uploaded_files/image/970x450/getty_1147874516_2000133320009280156_395223.jpg

Η Cook δεν είναι ο μόνος on-stage παρουσιαστής της Apple που ακολουθεί τον τύπο. Όλα τα ανώτερα στελέχη της Apple χρησιμοποιούν το ίδιο πρότυπο παρουσίασης. Όταν ο Craig Federighi, senior vice president of software engineering της Apple, ανέβηκε τη σκηνή για να αναδείξει τα νέα χαρακτηριστικά του iOS 13 για το iPhone, ακολούθησε το ίδιο μοντέλο. Τι παρέχει το νέο λογισμικό της Apple:

30% Faster FaceID unlock

50% Smaller app downloads

60% Smaller app updates

Μια φράση, και ένα ποσοστό. Το οποίο σου μένει στο μυαλό. Όλο αυτό το μοντέλο παρουσίασης, το είχε σκεφτεί ο Steve Jobs. Και το εφάρμοζε στις δικές του ομιλίες. Καταφέρνοντας να πείθει το κοινό. Σήμερα το ίδιο μοντέλο το χρησιμοποιούν τα στελέχη της Apple. Ενώ σε αντίστοιχες πρακτικές κινούνται και οι άνθρωποι άλλων μεγάλων εταιριών.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × five =