αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο απλό τεστ που μπορεί να σου δείξει αν είσαι εργασιομανής

Το απλό τεστ που μπορεί να σου δείξει αν είσαι εργασιομανής

Ελέγχεις τα emails σου το βράδυ; Κάνεις συχνά υπερωρίες; Σκέφτεσαι τα επαγγελματικά projects όταν είσαι για καφέ με φίλους; Τότε μάλλον δεν έχεις μια καλή ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. Ασχολείσαι υπερβολικά με τη δουλειά. Κάτι που μπορεί να σου προκαλέσει κόποση, κακή υγεία και έλλειψη συγκέντρωσης.

Όπως σημειώνει ο CEO της The Compass Alliance, Tim Cole, υπάρχει ένα απλό τεστ, για να καταλάβεις άμεσα αν είσαι εργασιομανής. Είναι το «vacation test», όπως λέει ο ίδιος στο CNBC. Είναι απλό: Αν πάρεις 4 ημέρες διακοπών, και μέσα σε αυτές είναι ανήσυχος για τη δουλειά, ελέγχεις τα emails σου και ψάχνεις τρόπους για να «συνδεθείς» με την εργασία σου, τότε μάλλον κάτι δεν πάει καλά.

«Τα πρώτα συμπτώματα του θύματος μπορεί να εντοπιστούν όχι όταν βρίσκεται στη δουλειά, αλλά όταν είναι μακριά από τη δουλειά», εξηγεί ο CEO.

Έναν εργασιομανή άνθρωπο, μπορείς να τον καταλάβεις όταν δεν βρίσκεται στο γραφείο. Αφού ακόμα και τότε, δεν χαλαρώνει. Το σωστό είναι να μην ασχολείσαι συνεχώς με τη δουλειά σου. «Η καριέρα σου δεν είναι μαραθώνιος – είναι μια σειρά έντονων, εξαιρετικά ανταγωνιστικών σπριντ» λέει ο Cole. Δεν είναι τυχαίο, ότι πολλοί γνωστοί leaders, επιλέγουν να «αποσυνδεθούν» εντελώς από την δουλειά τους, όταν βρίσκονται μαζί με αγαπημένα τους πρόσωπα ή μέσα στον ελεύθερο τους χρόνο γενικότερα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × three =