αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο απλό σημάδι με τα εταιρικά emails, για να καταλάβεις αν κάποιος είναι σπουδαίος leader (BINTEO)

Το απλό σημάδι με τα εταιρικά emails, για να καταλάβεις αν κάποιος είναι σπουδαίος leader (BINTEO)

Σίγουρα σου έχει τύχει: Να βρεθείς σε μια εταιρία, και ο εργοδότης ή ο προϊστάμενος να θέλει να τον κάνεις CC σε κάθε εταιρικό email που στέλνεις. Να θέλει, δηλαδή, να του κοινοποιείς το κάθε μήνυμα, να το τσεκάρει και να μπορεί να επέμβει αν χρειαστεί.

Κι όμως, αυτό το απλό σημάδι δείχνει ότι ένας leader δεν είναι και τόσο σπουδαίος, όπως εξηγεί ο best-seller συγγραφέας, Simon Sinek. Τα δεδομένα εδώ είναι απλά: Οι πραγματικά σπουδαίοι επιχειρηματική ηγέτες δείχνουν εμπιστοσύνη στους εργαζομένους τους. Και δεν έχουν την ανάγκη να τους τσεκάρουν κάθε λεπτό που περνάει.

Όπως εξηγεί ο Sinek, οι καλοί leaders δεν φοβούνται να βγουν off από την δουλειά για κάποιες ώρες ή ημέρες. Και να αφήσουν την ομάδα να «τρέξει» τις εργασίες που είναι σε εξέλιξη. Πολλές φορές μπορεί να ενημερώσει μάλιστα ο leader την ομάδα από πριν: «Θα είμαι εκτός για 2 ημέρες, μπορείτε να το κάνετε και μόνοι σας. Ακόμα κι αν προκύψει κάτι δύσκολο, πιστεύω ότι μπορείτε να τα καταφέρετε χωρίς εμένα». Λόγια σαν αυτά μπορούν να κάνουν την ομάδα να αισθανθεί θετικά, και να δείξουν ότι ο leader εμπιστεύεται τους εργαζομένους του.

Είναι αλήθεια βέβαια, ότι στην Ελλάδα βλέπουμε συχνά το κακό παράδειγμα. Με εργοδότες ή προισταμένους που επειδίδονται σε ένα… συνεχές micromanaging. Θέλουν να ελέγχουν τα πάντα κάθε λεπτό που περνά, εστιάζουν ακόμα και στις καθημερινές λεπτομέριες. Και συνήθως αυτό που καταφέρνουν είναι να δημιουργήσουν ένα μη παραγωγικό περιβάλλον εργασίας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

8 + eleven =