αρχικηVIRALΤο ΑΠΘ στην 16η θέση με τα καλύτερα Πανεπιστήμια στον κόσμο, στη λίστα QS World University Rankings by Subject

Το ΑΠΘ στην 16η θέση με τα καλύτερα Πανεπιστήμια στον κόσμο, στη λίστα QS World University Rankings by Subject

Στην κατηγορία Κλασική και Αρχαία Ιστορία της λίστας QS World University Rankings by Subject, στην έκδοση για το 2020 το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, κατέκτησε την 16η θέση μεταξύ των «άριστων» του κόσμου. Την κορυφή της κατάταξης στη συγκεκριμένη κατηγορία κατακτά το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ακολουθεί το Sapienza της Ρώμης ενώ την τριάδα συμπληρώνει το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ.

Στη φετινή κατάταξη μάλιστα υπάρχουν οκτώ ελληνικά πανεπιστήμια με 75 από τα προγράμματά τους να κατατάσσονται σε 48 πίνακες ανά αντικείμενο διδασκαλίας. Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης βρίσκεται στην κορυφή μεταξύ των ελληνικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων με 22 προγράμματα ενώ ακολουθεί το Πανεπιστήμιο Πατρών, με 14.

Πέντε από τα οκτώ πανεπιστήμια της Ελλάδας έχουν τουλάχιστον ένα πρόγραμμα μεταξύ των κορυφαίων 200 παγκοσμίως. Αν και οι διακρίσεις αυτές των ελληνικών πανεπιστημίων δείχνουν σημάδια ανάκαμψης για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, ο εκπρόσωπος της QS, Jack Moran, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «Η επόμενη πρόκληση για τα Ελληνικά πανεπιστήμια είναι η προσπάθεια να αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη των εργοδοτών σχετικά με την ποιότητα των αποφοίτων η οποία επηρεάζει τον τομέα της Ελληνικής οικονομίας σε ευρύτερο επίπεδο».

Πηγή: lifo.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 + 10 =