αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤο ανώτατο δικαστήριο της ΕΕ δικαίωσε την Airbnb: H πλατφόρμα δεν θα αντιμετωπίζεται ως real estate εταιρία

Το ανώτατο δικαστήριο της ΕΕ δικαίωσε την Airbnb: H πλατφόρμα δεν θα αντιμετωπίζεται ως real estate εταιρία

Το Airbnb δεν μπορεί να υπαχθεί στους ρυθμιστικούς κανόνες ενός πρακτορείου real estate που παρέχει τις υπηρεσίες του online, ανακοίνωσε το ανώτατο δικαστήριο της ΕΕ σε μια γαλλική υπόθεση που αμφισβητούσε εάν η διαδικτυακή πλατφόρμα θα μπορούσε να υποχρεωθεί να συμμορφωθεί με αυστηρούς τοπικούς κανόνες.

Το Δικαστήριο ανακοίνωσε σε μια απόφαση στο Λουξεμβούργο ότι οι γαλλικές αρχές δεν είχαν ενημερώσει σωστά την Κομισιόν για τους κανόνες.

Η απόφαση έρχεται σε αντίθεση με μια ξεχωριστή υπόθεση που αφορούσε στην Uber Technologies, όπου το ανώτατο ευρωπαϊκό δικαστήριο αποφάσισε πως η διαδικτυακή υπηρεσία μεταφοράς προσώπων έπρεπε να υπαχθεί στις ρυθμίσεις των υπηρεσιών ταξί.

Σύμβουλος στο δικαστήριο της ΕΕ δήλωσε σε μη δεσμευτική γνώμη τον Απρίλιο ότι η Airbnb είναι διαφορετική και δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ως φυσιολογική εταιρεία real estate.

Η απόφαση του δικαστηρίου είναι μια νίκη για την Airbnb καθώς προσπαθεί να επιλύσει ρυθμιστικά θέματα με πόλεις, πριν από την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο τον επόμενο χρόνο.

Η Airbnb δήλωσε πως η δικαστική απόφαση θα της επιτρέψει να μετακινηθεί προς τα εμπρός και να συνεχίσει να εργάζεται με πόλεις και με σαφείς κανόνες.

“Θέλουμε να είμαστε καλοί εταίροι απέναντι σε όλους και ήδη έχουμε συνεργαστεί με περισσότερες από 500 κυβερνήσεις για να βοηθήσουμε τους ιδιοκτήτες να μοιραστούν τα σπίτια τους, σύμφωνα με τους κανόνες και πληρώνοντας φόρους”, αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 3 =