αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤο ανταλλακτήριο Binance εγκαταλείπει τις ΗΠΑ

Το ανταλλακτήριο Binance εγκαταλείπει τις ΗΠΑ

Η Binance, το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, θεωρεί ότι τα αυστηρά μέτρα κατά των crypto στις ΗΠΑ καθιστούν «πολύ δύσκολη» τη δραστηριοποίηση στη χώρα, ελπίζοντας να ενταχθεί στο βρετανικό ρυθμιστικό σύστημα.

Ο επικεφαλής στρατηγικής της εταιρείας Patrick Hillmann δήλωσε στο συνέδριο των Financial Times για τα crypto και τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία ότι οι ΗΠΑ «προκαλούν ιδιαίτερη αναστάτωση τους τελευταίους έξι μήνες», επικαλούμενος ενέργειες της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (SEC) κατά του ανταγωνιστικού ανταλλακτηρίου Coinbase για φερόμενες παραβιάσεις της νομοθεσίας.

Αντίθετα, είπε ο Hillmann, η Binance θα κάνει «ό,τι μπορεί» για να ρυθμιστεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, δεδομένου ότι είναι «πολύ δύσκολη περίοδος» να δραστηριοποιηθεί κανείς επιχειρηματικά στις ΗΠΑ.

Η Binance είχε συγκρουστεί στο παρελθόν με τις ρυθμιστικές αρχές του Λονδίνου (FCA), οι οποίες έκριναν ότι το ανταλλακτήριο δεν ήταν ικανό να ρυθμιστεί καθώς δεν παρείχε βασικές πληροφορίες για την επιχειρηματική του δραστηριότητα. Ο όμιλος δεν έχει κεντρικά γραφεία και προσφέρει υπηρεσίες σε όλο τον κόσμο.

Το 2021 η FCA διέταξε την εταιρεία να σταματήσει όλες τις υπό βρετανικό έλεγχο δραστηριότητές της, ενώ πέρυσι ένας συνεργάτης της είπε ότι η εταιρεία είχε υποβάλει «εξαιρετικά ανακριβή» ετήσια έκθεση για μια από τις βρετανικές εταιρείες της.

Ο Hillman αρνήθηκε να επιβεβαιώσει εάν η εταιρεία έχει υποβάλει εκ νέου αίτηση εγγραφής στα πρότυπα της χρηματοοικονομικής ρυθμιστικής αρχής FCA για επιχειρήσεις κρυπτονομισμάτων, που περιλαμβάνουν κανόνες για την πρόληψη του ξεπλύματος χρήματος και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας.

Αρκετοί ισχυρίζονται ότι οι Βρετανοί αξιωματούχοι είναι υπερβολικά επιφυλακτικοί με τις εταιρείες fintech και crypto. Αυτή την εβδομάδα, ο επικεφαλής της εταιρείας πληρωμών Revolut κατηγόρησε τις «εξαιρετικά προσεκτικές» ρυθμιστικές αρχές της Βρετανίας για καθυστερήσεις στην έκδοση της τραπεζικής της άδειας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen − 13 =