αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤο ανατρεπτικό στοιχείο που πρέπει να βάλεις στο cover letter σου, για να ξεχωρίσεις από το πλήθος

Το ανατρεπτικό στοιχείο που πρέπει να βάλεις στο cover letter σου, για να ξεχωρίσεις από το πλήθος

Φαντάσου ότι είσαι ο υπεύθυνος προσωπικού σε μια «περιζήτητη» εταιρία. Τα βιογραφικά καταφτάνουν συνεχώς και υπάρχει πάντα διαθεσιμότητα υποψηφίων, αν θελήσεις να προχωρήσεις σε μια πρόσληψη. Τα καλά βιογραφικά, είναι όντως αρκετά. Όμως, υπάρχει μια σημείωση εδώ: Όλα μοιάζουν… τόσο ίδια.

Εσύ δεν θέλεις να προσλάβεις «ακόμα έναν υπάλληλο». Θέλεις να βάλεις στην εταιρία τον καλύτερο, αυτόν που ξεχωρίζει. Έναν σούπερ σταρ. Άλλωστε, όπως γράφαμε σε πρόσφατο άρθρο του It’s Possible, ειδικά στην Ελλάδα, μόνο οι «best» μπορούν πλέον να φτάσουν στην επαγγελματική επιτυχία.

Ωραία, και πως μπορεί να ξεχωρίσει ένα βιογραφικό, μέσα στο πλήθος; Υπάρχει απάντηση, την οποία παραθέτει το inc.com. Για την ακρίβεια, θα καταφέρει να ξεχωρίσει με αυτό που συνοδεύει το βιογραφικό. Δηλαδή, το cover letter. Το ανατρεπτικό στοιχείο που πρέπει να εντάξεις εκεί, είναι το storytelling. Ναι, έτσι θα μείνεις στην μνήμη του ανθρώπου που θα το διαβάσει. Όπως έχουν δείξει έρευνες, οι ιστορίες μένουν πιο εύκολα στην μνήμη κάποιου. Φυσικά, είναι καλό η ιστορία που θα παραθέσεις να ταιριάζει με το αντικείμενο (και τα γούστα) του εκάστοτε εργοδότη.

Δεν χρειάζεται να πλατιάσεις. Βάλε απλά μια συναρπαστική ιστορία στο cover letter. Και μετά θα δεις, αν αυτό θα σε κάνει να ξεχωρίσεις, μέσα στην στοίβα με τα «βαρετά» βιογραφικά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen + 5 =