αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤο ακριβές χρονικό διάστημα που πρέπει να περιμένεις για να απαντήσεις σε μια πρόταση για δουλειά

Το ακριβές χρονικό διάστημα που πρέπει να περιμένεις για να απαντήσεις σε μια πρόταση για δουλειά

Έστειλες το βιογραφικό σου, έκανες την συνέντευξη, όλα πήγαν καλά. Και τώρα έχεις μια πρόταση για την θέση εργασίας που εκδήλωσες ενδιαφέρον. Ναι, τα δύσκολα έχουν περάσει. Όμως τώρα είναι η ώρα των τελικών κινήσεων σου.

Πρέπει να μιλήσεις με φίλους και την οικογένεια σου; Να ρωτήσεις τον υπεύθυνο προσωπικού περισσότερες ερωτήσεις; ‘Η μήπως να περιμένεις για κάποια άλλη επαγγελματική πρόταση;

Αν υπάρχουν και άλλοι υποψήφιοι, εδώ υπάρχει ένα μεγάλο ερώτημα: Πόσο χρονικό διάστημα πρέπει να περιμένεις, μέχρι να δώσεις την απάντηση σου;

Σύμφωνα με τα όσα λένε πολλοί πετυχημένοι hiring managers, το να απαντήσεις μέσα σε 48 ως 72 ώρες, είναι το ιδανικό.

Ο Charlie Nelson, είναι αντιπρόεδρος στην SmartRecruiters. Έχει μιλήσει με πολλούς υπεύθυνους προσωπικού, ενώ έχει προσλάβει και ο ίδιος αρκετούς εργαζόμενους. Όπως τονίζει στο CNBC, αν η μεριά του εργοδότη έχει κάνει την δουλειά της, παρουσιάζοντας όλες τις ευκαιρίες που θα παρέχει στον εργαζόμενο και τις οικονομικές απολαβές, τότε η απάντηση του υποψηφίου μπορεί εύκολα να έρθει μέσα σε 3 ημέρες.

Από την μεριά της, η υπεύθυνη προσωπικού της Reflektive, Rachel Ernst, επίσης συμφωνεί για το χρονικό όριο των 3 ημερών. «Δεν θέλουμε να πιέζουμε τους υποψηφίους έτσι ώστε να παίρνουν γρήγορες αποφάσεις», τονίζει η ίδια. Εξηγώντας ότι οι υποψήφιοι πρέπει να σκέφτονται τα δεδομένα και να λαμβάνουν μετά με σιγουριά την απόφαση τους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen − two =