αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Το ‘ακολούθα κατά γράμμα το πλάνο’ είναι η χειρότερη συμβουλή που έχω λάβει»: Μια επιχειρηματίας εξηγεί

«Το ‘ακολούθα κατά γράμμα το πλάνο’ είναι η χειρότερη συμβουλή που έχω λάβει»: Μια επιχειρηματίας εξηγεί

Το business plan, παίζει σημαντικό ρόλο για το αν μια επιχείρηση θα φτάσει στην επιτυχία. Δεν αρκεί όμως μόνο αυτό. ‘Η μάλλον, είναι πιο πιθανό να βγεις χαμένος, αν το ακολουθείς πιστά και χωρίς να εξετάζεις τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η ιδρύτρια της Bullfrog + Baum, Jennifer Baum.

Η ίδια ρωτήθηκε από το Entrepreneur.com, όπως και άλλοι επιχειρηματίες, για την χειρότερη συμβουλή που έχουν λάβει στην διαδρομή τους. Η Jennifer Baum ήταν ξεκάθαρη.

Η χειρότερη συμβουλή που έχει λάβει, είναι το «Δημιούργησε πλάνα για κάθε φάση της επιχείρησης σου, και ακολούθησε τα κατά γράμμα». Εξηγεί γιατί την αγνόησε: «Έμαθα πολύ γρήγορα, ότι όλα τα καλοσχεδιασμένα πλάνα, από την ανάπτυξη της επιχείρησης μέχρι τις καμπάνιες, μπορεί να ακούγονται ιδανικά, ωστόσο στη διαδρομή υπάρχουν απρόβλεπτες περιστάσεις. Έτσι χρειάζεται μια δεύτερη ματιά, αλλάζοντας τελικά το πλάνο και ακολουθώντας το ένστικτο σου».

Και καταλήγει: Η υπερβολική επιμονή σε ένα πλάνο, μπορεί να είναι καταστροφική.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten + fifteen =