αρχικηVIRALΤο «Αιγυπτιακό τρικ» και άλλα: 7 κόλπα για να κοιμηθείς δροσερά το καλοκαίρι

Το «Αιγυπτιακό τρικ» και άλλα: 7 κόλπα για να κοιμηθείς δροσερά το καλοκαίρι

Είναι πιθανό αυτούς τους μήνες να δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς. Ειδικά αν είσαι από αυτούς που δεν θέλουν να αφήνουν ανοιχτό το κλιματιστικό όλη την νύχτα, κάθε νύχτα. Αλλά τι μπορείς να κάνεις για να κοιμηθείς όσο πιο δροσερά γίνεται, εν μέσω καύσωνα; Ακολουθούν 7 κόλπα.

Βαμβακερά σεντόνια

Καλά τα σατέν και τα συνθετικά, αλλά άφησέ τα για τις κρύες νύχτες του χειμώνα . Για τώρα προτίμησε ανοιχτόχρωμα σεντόνια από ελαφρύ βαμβάκι που επιτρέπει την δίοδο του αέρα. Πριν τα στρώσεις, ακολούθησε το tip Νο2.

Βάλε τα σεντόνια στο ψυγείο!

Μπορείς να τα αφήσεις ακόμα και στον καταψύκτη, λίγα λεπτά πριν πας για ύπνο. Αν δεν θέλεις να πάρουν μυρωδιά από κατεψυγμένη πίτσα, πριν τα βάλεις στο ψυγείο τοποθέτησέ τα μέσα σε μια πλαστική σακούλα και κλείσε τη καλά.

Το μπουκάλι

Βάλε ένα μπουκάλι με νερό στην κατάψυξη αρκετές ώρες πριν πέσεις για ύπνο, ώστε να έχει γίνει πάγος μέχρι να κοιμηθείς. Όταν πας στο κρεβάτι, τύλιξε το μπουκάλι με μια πετσέτα και βάλτο στο κάτω μέρος ώστε να ακουμπάς επάνω τα πόδια σου όταν θέλεις λίγη δροσιά.

Το Αιγυπτιακό τρικ

Οι Αιγύπτιοι έχουν παράδοση στα κόλπα για δροσερό ύπνο (αν πας στην Αίγυπτο θα καταλάβεις το λόγο). Ένα από αυτά είναι να βρέχεις ένα σεντόνι με δροσερό νερό και να το χρησιμοποιείς για σκέπασμα. Μπορεί να ρίξει και την δική σου θερμοκρασία.

Ντύσου σωστά

Ο κανόνας για το ρουχισμό του ύπνου το καλοκαίρι είναι «όσο λιγότερα τόσο καλύτερα». Προτίμησε ένα βαμβακερό φανελάκι κι ένα σορτσάκι ή μόνο το εσώρουχό σου. Απόφυγε όμως να κοιμηθείς εντελώς γυμνός. Όταν δεν υπάρχουν καθόλου ρούχα για να απορροφήσουν τον ιδρώτα, αυτός μένει πάνω στο σώμα, προκαλώντας μεγαλύτερη δυσφορία.

Ανεμιστήρας και παγάκια

Βάλε ένα ρηχό σκεύος (π.χ. ένα ταψάκι) γεμάτο με παγάκια μπροστά στον ανεμιστήρα. Έτσι, θα δημιουργείται ένα δροσερό ρεύμα αέρα, καθώς ο ανεμιστήρας θα απλώνει σε όλο το δωμάτιο τη δροσιά από την επιφάνεια του πάγου καθώς λιώνει.

Κάνε ένα ντους αμέσως πριν τον ύπνο

Ενα δροσερό ντους θα ρίξει τη θερμοκρασία του σώματος, θα ξεβγάλει τον ιδρώτα και θα σε βοηθήσει να ξεκινήσεις τον ύπνο σου με τις καλύτερες προοπτικές (τουλάχιστον για τα πρώτα λεπτά).

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × five =