αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤο αεροδρόμιο της Καλαμάτας μετατρέπεται σε διεθνές

Το αεροδρόμιο της Καλαμάτας μετατρέπεται σε διεθνές

Σε διεθνές μετατρέπεται το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, με τον σχετικό διαγωνισμό να πραγματοποιείται κατά τα πρότυπα δημοπράτησης του αεροδρομίου του Καστελίου.

Τις σχετικές εξαγγελίες έκανε προσφάτως ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, τονίζοντας ότι «η Ελλάδα μπορεί να αποκτήσει ακόμα ένα διεθνές αεροδρόμιο, αυτό είναι της Καλαμάτας, το οποίο θα εξυπηρετεί την Πελοπόννησο».

Tην απόφαση αυτή χαιρετίζει ο υποψήφιος δήμαρχος της μεσσηνιακής πρωτεύουσας Βασίλης Κοσμόπουλος.

Ωστόσο, ζητεί έγκαιρη ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας και του δήμου, ώστε να συνεισφέρουν στην ταχεία ολοκλήρωση του έργου προς όφελος των πολιτών.

Ειδικότερα, ο Βασίλης Κοσμόπουλος, μιλώντας στην εφημερίδα «Ελευθερία» σημειώνει: «Με μεγάλη προσοχή διαβάσαμε τις δηλώσεις του υπουργού Υποδομών κ. Χρήστου Σπίρτζη ότι «η Ελλάδα μπορεί να αποκτήσει ένα ακόμα διεθνές αεροδρόμιο και αυτό είναι της Καλαμάτας». Ο κ. υπουργός είπε επίσης ότι «ο διαγωνισμός παραχώρησης του αεροδρομίου θα προκηρυχθεί στα πρότυπα του αεροδρομίου στο Καστέλι της Κρήτης». Οι δηλώσεις αυτές του κ. υπουργού έρχονται ως επιστέγασμα των απόψεων των αναλυτών της αεροπορικής αγοράς ότι «το αεροδρόμιο της Καλαμάτας μπορεί να επωφεληθεί από τις ενισχυμένες τουριστικές ροές που διαπιστώνονται στην ευρύτερη περιοχή, εξαιτίας του ξενοδοχειακού συγκροτήματος του Costa Navarino, ενώ είναι προφανές ότι η κατασκευή ενός μεγάλου διεθνούς αεροδρομίου στην Καλαμάτα θα ωφελήσει όλη την Πελοπόννησο». Χαιρετίζουμε την απόφαση αυτή της κυβέρνησης, αλλά οφείλουμε να σημειώσουμε ότι για έργα υποδομών τέτοιας κλίμακας απαιτείται η έγκαιρη ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας και του δήμου, οι οποίοι καταθέτοντας τις δικές τους απόψεις για την κατασκευή του έργου, μπορούν να συνεισφέρουν στην ταχεία ολοκλήρωσή του προς όφελος των πολιτών, όσων συμμετάσχουν ιδιωτικά, αλλά και του ευρύτερου δημόσιου τομέα».

Πηγή: Insider.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen − four =