αρχικηVIRALΤο Ίδρυμα Ωνάση προκήρυξε υποτροφίες για μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στο εξωτερικό, σε επιλεγμένους κλάδους

Το Ίδρυμα Ωνάση προκήρυξε υποτροφίες για μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στο εξωτερικό, σε επιλεγμένους κλάδους

Συνολικά 55 υποτροφίες για το Ακαδημαϊκό Έτος 2019-20 προκήρυξε το Ίδρυμα Ωνάση. Από το 1978, το Ίδρυμα Ωνάση έχει καθιερώσει Πρόγραμμα Υποτροφιών σε Έλληνες, για μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές.

Οι υπότροφοι επιλέγονται με βάση τις αξιοκρατικές προδιαγραφές του Ιδρύματος, μέσω διαδικασίας αξιολόγησης από ειδικές επιτροπές ακαδημαϊκών συμβούλων και η τελική επιλογή τους επικυρώνεται από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Ωνάση.

Στο πλαίσιο αυτό, συμβουλευτικό ρόλο παρέχουν εθελοντικά διακεκριμένοι καθηγητές, ακαδημαϊκοί, ειδικοί επιστήμονες και ερευνητές, αλλά και πρώην υπότροφοι που κατέχουν πλέον σημαντικές θέσεις σε πανεπιστημιακά ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού. Στα περισσότερα από 40 έτη λειτουργίας του, το Πρόγραμμα Υποτροφιών έχει περάσει από διαδοχικές φάσεις επανασχεδιασμού, ακολουθώντας το πνεύμα της εποχής. Το Ίδρυμα έχει χορηγήσει συνολικά περισσότερες από 7.000 υποτροφίες, εκ των οποίων 6.239 είναι υποτροφίες σε Έλληνες για σπουδές σε 37 χώρες, το συνολικό κόστος των οποίων ανέρχεται περίπου σε 97 εκατ. δολάρια.

Σήμερα, οι υπότροφοι του Ιδρύματος Ωνάση διαγράφουν σημαντική πορεία τόσο στον ακαδημαϊκό χώρο, όσο και στους τομείς των επιστημών, της τέχνης, της επιχειρηματικότητας και του αθλητισμού.

Οι σχετικοί όροι και προϋποθέσεις υποβολής αιτήσεων και χορήγησης υποτροφίας αναφέρονται στο κείμενο της προκήρυξης. Παρακαλούμε να μελετήσετε το κείμενο της προκήρυξης & το κείμενο των συχνών ερωτήσεων πριν τη συμπλήρωση της σχετικής αίτησης.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών: 28 Φεβρουαρίου 2019.

Δες την προκήρυξη εδώ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 2 =