αρχικηVIRALΤο ήσυχο, φτηνό και ασφαλές νησί, που θα είναι στις πιο δημοφιλείς επιλογές των Ελλήνων φέτος

Το ήσυχο, φτηνό και ασφαλές νησί, που θα είναι στις πιο δημοφιλείς επιλογές των Ελλήνων φέτος

Είναι δεδομένο ότι το φετινός καλοκαίρι θα είναι… διαφορετικό σε σχέση με όσα είχαμε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια. Αφού μπορεί οι περιορισμοί του lockdown να αρθούν σταδιακά, ωστόσο θα παραμείνουν πιθανότατα κάποιοι «κανόνες ασφαλείας» που δεν τους είχαμε πριν. Ισως να παραμείνει και ένα «άγχος» σε κάποιους πολίτες.

Και βέβαια ένα σημαντικό ερώτημα είναι το τι θα γίνει με τον τουρισμό φέτος. Με τον εσωτερικό τουρισμό να παίζει τον ρόλο του.

Υπάρχει μάλιστα ένα «εναλλακτικό» νησί που αναμένεται να είναι μέσα στις πιο δημοφιλείς επιλογές των Ελλήνων για διακοπές, φέτος το καλοκαίρι.

Είναι τα Κύθηρα. Το νησί που σύμφωνα με τις πρώτες προβλέψεις των ταξιδιωτικών πρακτορείων αναμένεται να είναι από τους κερδισμένους αυτής της περίεργης λόγω κορωνοϊού σεζόν, καθώς θα δει τα νούμερα των αφίξεων του να αυξάνονται.

Και μάλιστα οι προβλέψεις κάνουν λόγο για σημαντική αύξηση του εσωτερικού τουρισμού, καθώς οι Έλληνες -αν όλα πάνε καλά και επιστρέψουμε στην κανονικότητα-, θα ψάξουν ένα νησί που συνδυάζει καλές τιμές και υπέροχες παραλίες που προσφέρουν ασφάλεια και όχι πολυκοσμία που ευνοεί τη διάδοση του ιού.

Πώς δικαιολογείται, όμως, το τόσο μεγάλο ενδιαφέρον του κοινού για τα Κύθηρα; Ο διεθνής Τύπος αναφέρεται σε αυτά ως ένα από τα «κρυφά» ελληνικά διαμάντια, τα οποία εδώ και δεκαετίες επισκιάζουν άλλα μεγαθήρια, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη. Οι πιο «ψαγμένοι», όμως, που κατάφεραν να φτάσουν στα Κύθηρα φρόντισαν με σχόλια και αφιερώματα γεμάτα από φωτογραφίες του νησιού να στρέψουν το βλέμμα των πολλών επάνω του και να καταφέρουν να το εντάξουν στη λίστα με τους πιο must ελληνικούς προορισμούς.

Υπάρχει και ένα ακόμα κλειδί στην επιτυχία των Κυθήρων, όπως είπαμε παραπάνω: Οι καλές τιμές που σου εγγυώνται ότι δεν θα χρειαστείς να χαλάσεις μια περιουσία για τις διακοπές σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen + twelve =