αρχικηVIRALΤους τρόλαρε ο διευθυντής: Σχολείο ζήτησε κονδύλια… για παγκάκια σαν του «Μεγάλου Περιπάτου» (Έγγραφο)

Τους τρόλαρε ο διευθυντής: Σχολείο ζήτησε κονδύλια… για παγκάκια σαν του «Μεγάλου Περιπάτου» (Έγγραφο)

Παγκάκια πιο ακριβά και από το… «Μεγάλο Περίπατο» της Αθήνας ύψους 6.000 ευρώ ανά τεμάχιο και ζαρντινιέρες 350 ευρώ συνολικού κόστους η καθεμία «διεκδικεί» σχολείο της Κρήτης. Με επιστολή της η διεύθυνση του 6ου Δημοτικού Σχολείου στις Αγιές Παρασκιές προς το Δήμο Αχαρνών Αστερουσίων στο Ηράκλειο Κρήτης στις 30 Ιουνίου ζητά την έγκριση κονδυλίου… 130.500 ευρώ για την υλοποίηση… Μεγάλου Περιπάτου στην αυλή του.

Οι υπηρεσίες καταχώρησαν την επιστολή, ωστόσο, ανακουφίστηκαν όταν άκουσαν τον διευθυντή του Σχολείου να λέει ότι ήθελε να κάνει χιούμορ, με αφορμή το τελευταίο κουδούνι της σχολικής χρονιάς αλλά και να καυτηριάσει την έλλειψη χρηματοδότησης στην Παιδεία.

«Η επιστολή έχει διάθεση χιουμοριστική, προσπαθώντας να διακωμωδήσει την μικρή χρηματοδότηση που έχουν γενικότερα οι σχολικές μονάδες από την Πολιτεία. Πρόκειται για ένα κτίριο το οποίο χτίστηκε επί χούντας και χρειάζεται παρεμβάσεις. Σε κάθε περίπτωση τα παγκάκια θα είναι έτοιμα το επόμενο διάστηκα και θα γίνουν από παλέτες. Δεν ζητάμε αυτά τα χρήματα. Κάνουμε χιούμορ. Κάθε φορά αιτούμαστε κονδύλια για τις ανάγκες του σχολείου, ωστόσο, τα χρήματα που κάθε φορά εγκρίνονται είναι πολύ λιγότερα» είπε στο ethnos.gr ο διευθυντής του σχολείου Γιώργος Κουντούρης.

106453565_10158306028262719_509587516374766105_o_1.jpg

Τι αναφέρει η χιουμοριστική επιστολή 

Όπως εξηγεί στην επιστολή του ο διευθυντής του σχολείου περιμετρικά της σχολικής αυλής βρίσκονται 18 τεράστια πεύκα. «Σε καθένα από αυτά αιτούμαστε από τη σχολική επιτροπή ένα παγκάκι και μια ζαρντινιέρα. Επειδή τώρα αναγνωρίζουμε την ένδεια στην οποία ευρίσκεται η χώρα μας λόγω της οικονομικής κρίσης και λόγω του κορονοϊού προσπαθήσαμε ούτως ώστε οι τιμές είναι εντελώς συγκαταβατικές. Επίσης το φυτόχωμα για τις ζαρντινιέρες θα είναι προσφορά από την Ολυμπία. 

Ο προϋπολογισμός του έργου κοστολογείται ως εξής: 

  1. 18 παγκάκια συνολικού προϋπολογισμού 108.000 ευρώ, 
  2. 18 ζαρντινιέρες 9.900 ευρώ 
  3. 36 ψευδοπιπεριές 12.6000 ευρώ. 

Σας ευχαριστούμε και παρακαλούμε για την έγκριση του παραπάνω ποσού στο επόμενο συμβούλιο της σχολικής επιτροπής» καταλήγει η επιστολή.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × two =