αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤοποθετούνται 687 σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε καταστήματα του Σκλαβενίτη

Τοποθετούνται 687 σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε καταστήματα του Σκλαβενίτη

Σε συνεργασία για την ανάπτυξη εκατοντάδων σημείων φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων προχώρησαν ΔΕΗ Blue και Σκλαβενίτης, με ενέργεια που θα παράγεται αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές.

Συγκεκριμένα, η συνεργασία έχει ως στόχο την τοποθέτηση 687 σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, που θα καλύπτουν 1.374 θέσεις φόρτισης – καθώς κάθε φορτιστής θα εξυπηρετεί συγχρόνως έως και 2 οχήματα – σε 119 καταστήματα της αλυσίδας ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ σε όλη την Ελλάδα, εντός του 2022-23, δημιουργώντας ένα εκτενές δίκτυο σταθμών ηλεκτρικής φόρτισης στην Ελλάδα.

Οι οδηγοί θα μπορούν να κάνουν χρήση της υπηρεσίας ΔΕΗ blue και να φορτίσουν το όχημά τους κατά τις ώρες λειτουργίας των καταστημάτων, αλλά και τις υπόλοιπες ώρες, εφόσον ο χώρος στάθμευσης διαθέτει ελεύθερη πρόσβαση.

Οι σταθμοί φόρτισης θα βρίσκονται στους χώρους στάθμευσης μεγάλων και μεσαίων καταστημάτων ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, ενώ η συνεργασία περιλαμβάνει και την εγκατάσταση ταχυφορτιστών σε επιλεγμένα καταστήματα της επιχείρησης.

10.000 σημεία φόρτισης στην επόμενη 5ετία

Ο Κυριάκος Κοφινάς, Γενικός Διευθυντής Ηλεκτροκίνησης της ΔΕΗ δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η συνεργασία με την εταιρεία Σκλαβενίτης αποτελεί μια πολύ σημαντική εξέλιξη για την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα (…) είναι μια συνεργασία που στηρίζεται στη συναντίληψη για τη βιώσιμη κινητικότητα, τις πράσινες και οικονομικές μετακινήσεις. Η ΔΕΗ blue, η πράσινη ηλεκτροκίνηση της ΔΕΗ, διαθέτει δίκτυο δημόσια προσβάσιμων φορτιστών στην Ελλάδα, με περισσότερα από 750 σημεία φόρτισης, σήμερα, και το πλάνο που έχουμε ήδη ανακοινώσει είναι η εγκατάσταση 10.000 σημείων φόρτισης στα επόμενα 5 χρόνια».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × three =