αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Τοποθετήστε συνειδητά τα χέρια σας»: 5 tips για να σε συμπαθούν οι άλλοι από την πρώτη συνάντηση

«Τοποθετήστε συνειδητά τα χέρια σας»: 5 tips για να σε συμπαθούν οι άλλοι από την πρώτη συνάντηση

Όλοι θέλουν να κάνουν μια καλή πρώτη εντύπωση. Είναι άλλωστε γνωστό ότι η πρώτη εντύπωση δύσκολα αλλάζει. Το a8inea.com παραθέτει 5 tips για να κάνεις τους άλλους να σε συμπαθούν από την πρώτη στιγμή.

1) Προετοιμαστείτε

Συνήθως, οι περισσότεροι από εμάς αγχωνόμαστε στην προοπτική μιας αποτυχημένης συνάντησης. Ένας απλός τρόπος να διαχειριστούμε την απρόβλεπτη εξέλιξη κάποιων καταστάσεων είναι να προετοιμαστούμε καταλλήλως. Η προετοιμασία δεν συμπεριλαμβάνει μόνο το να γνωρίζουμε καλά τη δουλειά μας ή να έχουμε ενημερωθεί για τον οργανισμό ή/και τον συνομιλητή μας, αλλά το να έχουμε προετοιμάσει το μυαλό μας. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Όποιος έχει παρακολουθήσει την ομιλία της Amy Cuddy στο TEDGlobal, έχει μάθει ότι ο τρόπος με τον οποίον διαχειριζόμαστε τη γλώσσα του σώματός μας έχει επίπτωση στην ψυχολογία/συμπεριφορά μας και τούμπαλιν. Θέλετε να νιώσετε θετικά; Πάρτε θετικές στάσεις σώματος, τις λεγόμενες “power poses”. Θέλετε να μην εκπέμπετε αρνητισμό; “Ανοίξτε” το σώμα σας και αποφύγετε τις κλειστές θέσεις, όπως σταυρωμένα χέρια ή πόδια, σκυμμένος κορμός, γερμένοι ώμοι κ.λπ.

2) Χαμογελάστε

Μην σας φαίνεται αστείο. Ένα χαμόγελο μπορεί να κάνει τη διαφορά. Όταν συναντάμε κάποιον για πρώτη φορά, ένα ζεστό χαμόγελο -δεν χρειάζεται να κρατήσει πάνω από 2 δευτερόλεπτα- δημιουργεί τις βάσεις για την ανάπτυξη ενός κλίματος εμπιστοσύνης. Και πιστέψτε με. Οι έρευνες έχουν δείξει ότι αυτό που αναζητάμε είναι περισσότερο να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη και λιγότερο τον σεβασμό σε μία πρώτη επαφή.

3) Κάντε τη σωστή χειραψία

Να κάτι που βασανίζει πολλούς. Όπως και να έχει, αποφύγετε διά ροπάλου επαφή με τα ακροδάχτυλα. Δεν είμαστε ούτε γαλαζοαίματοι, ούτε μικροβιοφοβικοί (ΟΚ, κάποιοι από εμάς ίσως να είναι!). Το μήνυμα μιας παρόμοιας χειραψίας είναι περισσότερο “δεν είμαι σίγουρος για το τι κάνω εδώ σήμερα” και λιγότερο “ήρθα για να χτίσουμε μαζί κάτι μοναδικό!”. Για να το πετύχετε αυτό, τοποθετήστε το χέρι σας σε ορθή γωνία, η παλάμη κάθετη προς το έδαφος και κάντε μια βαθιά και ζεστή χειραψία πιάνοντας όλη την επιφάνεια της παλάμης του συνομιλητή σας. Και εδώ προσοχή: δεν κάνουμε διαγωνισμό δύναμης! Ασκείστε όση πίεση απαιτείται, ούτε πολύ χαλαρή ούτε πολύ έντονη. Θέλουμε να κάνουμε τον συνομιλητή μας να μας συμπαθήσει, όχι να θέλει να τραβήξει το χέρι του από τον πόνο!

4) Τοποθετήστε συνειδητά τα χέρια σας

Αφού κάνετε την προετοιμασία σας, μπείτε μέσα χαμογελώντας και κάνετε μια ζεστή χειραψία, σειρά έχει η συνειδητή στάση σώματος. Αποφύγετε να μιλάτε με σταυρωμένα τα χέρια στο στήθος, είτε είστε όρθιοι είτε καθιστοί. Αφήστε τις τσέπες σας ήσυχες και μην κρύψετε επουδενί τα χέρια σας. Αν είστε όρθιοι επιλέξτε να τα έχετε χαλαρά δεξιά και αριστερά από τον κορμό σας. Αν κάθεστε, ακουμπήστε τα στα χερούλια της καρέκλας ή πάνω στο τραπέζι – ποτέ από κάτω! Και μην ξεχνάτε: μην καμπουριάζετε και μοιράστε το κέντρο βάρους σας και στα δύο πόδια.

5) Ακούστε

Κι αν όλα τα παραπάνω τα έχετε κάνει καλά και έχει έρθει η ώρα να συζητήσετε, δώστε βάση στην ακόλουθη συμβουλή: ακούστε ενεργητικά τον συνομιλητή σας. Δώστε προσοχή σε ό,τι λέει με ειλικρίνεια. Πώς θα το καταφέρετε αυτό; Απλά, αποφύγετε να πέσετε στην αγαπημένη παγίδα όλων: όσο μιλάει ο συνομιλητής σας, να σκέφτεστε τι θα του απαντήσετε. Δοκιμάστε να ακούσετε πραγματικά ό,τι σας λέει. Επικεντρωθείτε σε αυτό και απαντήστε σχετικά με αυτό. Θα δημιουργήσετε έτσι μια ατμόσφαιρα εμπιστοσύνης όπου ο συνομιλητής σας θα αισθανθεί οικεία και άνετα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eleven − 5 =