αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤον Σεπτέμβριο ξεκινά επίσημα το «διαστημικό» ίντερνετ του Elon Musk

Τον Σεπτέμβριο ξεκινά επίσημα το «διαστημικό» ίντερνετ του Elon Musk

Τον Σεπτέμβριο του 2021 θα ξεκινήσει την επίσημη λειτουργία του το δορυφορικό ίντερνετ της Starlink, σε παγκόσμια κλίμακα. Τις σχετικές ανακοινώσεις έκανε η πρόεδρος της SpaceX, Gwynne Shotwell.

Η εταιρία του Elon Musk ξεκαθαρίζει βέβαια ότι παρόλο που θα ξεκινήσει να προσφέρει σε παγκόσμια κλίμακα τις υπηρεσίες της μέσα στον προσεχή Σεπτέμβριο, αυτό δεν σημαίνει ότι θα έχουν λυθεί όλα τα ζητήματα αδειοδότησης σε κάθε χώρα. Η Ελλάδα πάντως, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, αναμένεται να είναι ανάμεσα στους τυχερούς. Θα είναι δηλαδή μέσα στο πρώτο πακέτο χωρών στις οποίες θα «τρέξει» το ίντερνετ της Starlink.

Στόχος της εταιρίας είναι να προσφέρει υπερυψηλές ταχύτητες και κάλυψη στο 100% των γεωγραφικών περιοχών κάθε χώρας. To ίντερνετ της Starlink λειτουργεί ήδη σε beta version για περιορισμένο αριθμό χρηστών. Μάλιστα όπως έχουν δηλώσει χρήστες στο Business Insider, το ίντερνετ της Starlink πιάνει ταχύτητες 175 Mbps, ακόμα και σε θερμοκρασίες ψύχους, έντονους ανέμους και χιόνι.

Υπενθυμίζεται ότι οι αιτήσεις για προπαραγγελίες είναι ήδη ανοιχτές για χρήστες από την Ελλάδα. Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά εδώ.

Η υπηρεσία στοιχίζει 99 ευρώ τον μήνα και το κόστος του εξοπλισμού είναι στα 499 δολάρια όπως αναφέρεται στη σελίδα. Αν δεν προχωρήσει η παραγγελία το ποσό επιστρέφεται.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen − seven =