αρχικηVIRALΤο «κόλπο» των Jumbo για να ξοδεύουμε περισσότερα χρήματα όταν μπαίνουμε σε ένα κατάστημα τους

Το «κόλπο» των Jumbo για να ξοδεύουμε περισσότερα χρήματα όταν μπαίνουμε σε ένα κατάστημα τους

Όλοι μας έχει τύχει να μπούμε σε κάποιο κατάστημα Jumbo για να κάνουμε τα ψώνια μας. Αυτό που ίσως δεν έχεις παρατηρήσει, είναι ότι τα καταστήματα της αλυσίδας είναι έτσι στημένα, ώστε να ξοδεύουμε περισσότερα χρήματα. Αν μπεις σε ένα από αυτά, είναι… δύσκολο να βγεις χωρίς να δεις μια σειρά από προϊόντα.

Η σχετική συζήτηση άνοιξε ανάμεσα σε χρήστες στο Reddit. «Μπήκα για κάτι μικρό πχ. χαρτοπετσέτες και βγήκα με 5000 βήματα στο fitness tracker. Σε κάθε στροφή υπάρχει πινακίδα “ΕΞΟΔΟΣ” που σε κάνει να πιστεύεις ότι πλησιάζεις αλλά μάταια. Περνάς από κάθε διάδρομο, ενώ τα ταμεία/έξοδος και η είσοδος είναι στην ουσία δίπλα μεταξύ τους. Προσοχή!» έγραψε ένας χρήστης.

Όντως τα καταστήματα των Jumbo είναι κάπως έτσι στημένα. Όποιος μπει σε αυτά, στη συνέχεια για να βγει πρέπει να περάσει μπροστά από… σχεδόν όλα τα ράφια. Στόχος είναι φυσικά να παρασυρθείς και -ίσως- να αγοράσεις περισσότερα προϊόντα από αυτά που είχες αρχικά στην λίστα σου.

«Είναι τακτική χωροθέτησης καταστήματος λιανικής, που την ξεκίνησαν τα ΙΚΕΑ. Βέβαια, τα ΙΚΕΑ την εφάρμοσαν σωστά μετά από έρευνες κλπ και σε αφήνουν και να κόψεις δρόμο και να κάνεις και στάση για φαγητό. Τα Jumbo, ως φτηνή αντιγραφή, σε κάνουν να περπατάς μαραθώνιο. Αυτό κάτι λέει για τα στελέχη που (δεν) έχει ο Βακάκης, και το ποσό χύμα στο κύμα είναι (όπως και οι περισσότερες “μεγάλες” ελληνικές επιχειρήσεις)» σημειώνει ένας άλλος χρήστης.

«Είμαι αρκετά σίγουρος ότι έτσι γίνεται παντού. Είναι στρατηγική για να δεις όλα τα άχρηστα πράγματα πρώτα και στο τέλος αυτά που θες. Ακόμα και στα σούπερ μάρκετ πρώτα περνάς από πατατάκια κοκακολες σοκολάτες και στο τέλος είναι το χαρτί υγείας το ψωμί του τοστ και το σαμπουάν. Το πρόβλημα στα τζάμπο είναι η μεγάλη ποικιλία προϊόντων που για να περάσεις πρώτα όλα τα άχρηστα θες 25 λεπτά και 3 ζαναξ. Δεν με ενοχλεί πλέον γιατί το συνήθισα αλλά η μουσική που παίζει εκεί μέσα σε τρελαίνει» γράφει ένας άλλος.

Εσείς έχετε παρατηρήσει αυτό το «κόλπο»;

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

7 + six =