αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤι υποστήριξε ο Χ. Σπίρτζης κατά του Taxibeat στο δικαστήριο και ποια η απάντηση της εταιρίας

Τι υποστήριξε ο Χ. Σπίρτζης κατά του Taxibeat στο δικαστήριο και ποια η απάντηση της εταιρίας

Καταχειροκροτούμενος από δεκάδες αυτοκινητιστές έφτασε στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων ο υπουργός Μεταφορών Χρηστος Σπίρτζης προκειμένου να καταθέσει υπέρ του Θύμιου  Λυμπερόπουλου στη συζήτηση της αγωγής που κατέθεσε η Beat σε βάρος του προέδρου του ΣΑΤΑ, ζητώντας αποζημίωση ύψους 260.000 ευρώ για συκοφαντική δυσφήμηση.

Όπως διαβάζουμε στο Έθνος, παρόντες στη διαδικασία ήταν τόσο ο ίδιος ο κ. Λυμπερόπουλος, όσο και ο Νίκος Δανδράκης, CEO της Beat. Τις δύο πλευρές απασχόλησαν οι δηλώσεις και η αρθρογραφία του Θύμιου Λυμπεροπούλου, ο οποίος κατά την εταιρία, «έχει προχωρήσει σε προσβλητικούς χαρακτηρισμούς και αναληθείς ειδήσεις, που αμαύρωσαν τη φήμη της εταιρίας, θέτοντας σε κίνδυνο την εμπορική πίστη, την επαγγελματική υπόσταση και το εμπορικό μέλλον, εν γνώσει του ότι τα από μέρους του διαδοθέντα είναι πλήρως αναληθή».

Μεταξύ των δηλώσεων που αποδίδονται στον πρόεδρο του ΣΑΤΑ είναι ο ισχυρισμός του ότι από το 2011 η Beat φοροδιαφεύγει, λειτουργεί παράνομα και ότι διατηρεί offshore σε νησιά, όπου και καταλήγουν τα έσοδα της εταιρείας.

Μάρτυρας: Η Taxibeat παραβίαζε και νόμους. Οι διαφημίσεις για εκπτωτικό τιμολόγιο είναι καταστρατήγηση.
Πρόεδρος: Έχουν κινηθεί διαδικασίες νομικές;
Μάρτυρας: Δεν γνωρίζω.
Πρόεδρος: Άλλο παράβαση νόμου άλλο νομοθετικό κενό…
Μάρτυρας: Ακόμα μία παράβαση ήταν η ύπαρξη διαφορετικών τιμολογίων για το οδηγό και για την Taxibeat. Άλλος εισέπραττε και ο άλλος κατέθετε φορολογικό στοιχείο.

Ο υπουργός μεταφορών επέμεινε στην κατάθεσή του ότι η εταιρία έχει παρανομήσει και είχαν γίνει σχετικές καταγγελίες στο υπουργείο. «Καταγγελλόταν πως οι οδηγοί λάμβαναν χρήματα με εμβάσματα από το εξωτερικό, άρα χρήματα έφευγαν από τη χώρα» υποστήριξε στο δικαστήριο ο Χρήστος Σπίρτζης, προσθέτοντας ωστόσο πως δεν γνωρίζει αν έχουν υπάρξει έλεγχοι των αρχών. Ο κ. Σπίρτζης κατέληξε στην κατάθεση του ότι ήταν «καθήκον» του Θύμιου Λυμπεροπούλου να τοποθετηθεί σχετικά με ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο του.

Προηγουμένως, η οικονομική διευθύντρια της Beat ξεκαθάρισε ότι η εταιρία ελέγχεται τακτικά από τις φορολογικές αρχές, ενώ δεν καταβάλει φόρο εισοδήματος καθώς είναι ελλειμματική.

«Τα δημοσιεύματα μας έπληξαν και αναγκαστήκαμε να κινηθούμε δικαστικά. Το τελευταίο τρίμηνο του έτους, λόγω εποχικότητας, είναι το καλύτερο τρίμηνο με 40% αύξηση. Ο δημόσιος λόγος του Θ. Λυμπερόπουλου που εντάθηκε το Σεπτέμβριο του 2017 είχε σαν αντίκτυπο μια όχι αναμενόμενη αύξηση. Χρειάστηκαν πρόσθετες ενέργειες όπως η πρόσληψη συμβούλων διαχείρισης και διαφημιστικής καμπάνιας, ύψους 270.000 ευρώ».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × two =