αρχικηΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΤι συμβαίνει όταν είσαι 21 ετών, δεν έχεις μπάτζετ και θέλεις να φτιάξεις blog: Μια Ελληνίδα blogger τα κατάφερε, με μόνο «εργαλείο» ένα smartphone

Τι συμβαίνει όταν είσαι 21 ετών, δεν έχεις μπάτζετ και θέλεις να φτιάξεις blog: Μια Ελληνίδα blogger τα κατάφερε, με μόνο «εργαλείο» ένα smartphone

Κάποιοι δεν ξεκινούν ένα νέο project, επειδή σκέφτονται ότι δεν έχουν τα απαραίτητα εφόδια για να το κάνουν. ‘Η ρίχνουν την ευθύνη στην κακή οικονομική συγκυρία που υπάρχει στην Ελλάδα. Υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά, αυτών που ξεκινούν με όσα έχουν στη διάθεση τους.

Το It’s Possible συνάντησε την blogger Ελίνα Μουλλάκη, η οποία έχει το fashion blog Elinamoullaki.com. Η ίδια είναι 21 ετών, δημιούργησε μόνη το blog της (χωρίς να έχει εξ αρχής τις τεχνικές γνώσεις) και για τις φωτογραφίες που δημοσιεύει χρησιμοποιεί απλά το smartphone της.

Πως αποφασίσατε να ασχοληθείτε με το fashion blogging;

Η ιδέα προέκυψε λόγω παλαιότερου επαγγέλματος και λόγω του ενδιαφέροντος μου για την γυναικεία ομορφιά. Σε κάποια χρονική στιγμή, κυρίως ο περίγυρος μου με ώθησε να φτιάξω ένα blog, με τέτοια θεματολογία. Το βλέπανε ότι ταίριαζα σε αυτό το πεδίο, οπότε μου είπαν «κάνε το».

Ισχύει ότι για τις φωτογραφίες που βγάζετε και ανεβάζετε στο blog, χρησιμοποιείτε απλά ένα smartphone;

Ναι, είναι αλήθεια. Θεωρώ ότι πρέπει να προσαρμόζεσαι σε ότι έχεις. Εγώ αυτό είχα, αυτό χρησιμοποίησα. Επέλεξα να μην είμαι ένας άνθρωπος που είναι συνέχεια «κολλημένος» στο κινητό. Ήθελα να κάνω κάτι δημιουργικό.

Κάποτε έβλεπα μια Youtuber, που εξηγούσε το πώς ξεκίνησε. Στα βίντεο της θεωρούσαν όλοι ότι χρησιμοποιούσε κάποιο background το οποίο είχε αγοράσει. Αλλά τι είχε κάνει στην πραγματικότητα; Είχε πάρει μια μπλούζα της, την είχε σκίσει και την έκανε background. Όλα γίνονται αρκεί να έχεις θέληση και φαντασία.

Δεν πήρα κάποιον ειδικό εξοπλισμό, γιατί δεν ξέρω που θα με βγάλει το blog. Όταν ξεκινάς δεν είναι τίποτα σίγουρο. Δεν ξέρεις αν θα έχεις συνεργασίες. Και σαν άνθρωπος δεν θέλω να ξοδεύω πολλά. Έτσι χρησιμοποιώ το smartphone που έχω, για να «τρέχω» το blog.

Ωραία, εσείς ξεκινήσατε με τα «εργαλεία» που είχατε. Στην πράξη τι αποτέλεσμα βλέπετε; Αρκούν αυτά;

Ναι, μπορώ να πω ότι το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό. Οι περισσότεροι με ρωτούν… ποιον φωτογράφο έχω. Το βασικό είναι να καταλάβεις πως λειτουργεί το κάθε πράγμα. Αν για παράδειγμα, βγάλω μια φωτογραφία με το κινητό μου, έξω, με καλό φωτισμό, θα φαίνεται σαν επαγγελματική. Κοιτάς τι σου λείπει και ενεργείς κατάλληλα. Θα έχεις αποτέλεσμα. Πλέον έχουμε και αρκετά τεχνολογικά εργαλεία όπως το Photoshop, που μπορούν να κάνουν μια φωτογραφία να φαίνεται ωραία.

Δείτε επίσης το Instagram. Οι περισσότεροι βγάζουν φωτογραφίες με τα κινητά τους. Και βλέπουμε πολλούς ανθρώπους να κλείνουν συνεργασίες με brands και να εισπράττουν χρήματα από όλο αυτό. Όμως δεν ξεκίνησαν με την λογική «θα δώσω 1.000 ευρώ να πάρω φωτογραφική μηχανή». Ξεκινάς σιγά- σιγά.

Πόσες ώρες χρειάζεται να αφιερώνει μια blogger στο συγκεκριμένο αντικείμενο και πως διαμορφώνεται το δικό σας πρόγραμμα;

Καταρχήν να πω ότι εγώ κάνω 3 δουλειές. Εργάζομαι ως πωλήτρια στα Zara, φτιάχνω νύχια και έχω παράλληλα το blog. Η πρώτη δουλειά είναι προγραμματισμένη σε ότι αφορά τα ωράρια. Στα ρεπό μου, αφιερώνω τον χρόνο μου στο blog και στα νύχια. Έχω δύο ρεπό την εβδομάδα, και αφιερώνω μια για την κάθε ασχολία.

Όταν έφτιαξα το blog, ήμουν σχεδόν 2 μήνες από πάνω. Μέχρι να στηθεί και να ετοιμαστεί. Εγώ το blog το έφτιαξα εντελώς μόνη μου. Από εκεί και πέρα θέλει καθημερινό focus. Όχι μόνο για το τι θα γράψεις. Αλλά και για το κομμάτι του μάρκετινγκ, το πώς δηλαδή θα προσεγγίσεις περισσότερο κόσμο.

Είναι εύκολο για κάποιον που δεν είναι τεχνικός ή προγραμματιστής, να στήσει ένα blog;

Το πρώτο πράγμα που έχεις να κάνεις, είναι να βρεις μια έτοιμη φόρμα. Μπορείς να το φτιάξεις και σιγά- σιγά να δεις τι δεν σου αρέσει και να το αλλάξεις. Εκεί φυσικά πρέπει να αρχίσεις να ψάχνεσαι λίγο.

Εγώ το έκανα το blog μόνη, ψάχνοντας. Με μελέτη, Youtube και Google-άρισμα.

Με τα δεδομένα που έχετε δει μέχρι τώρα, μπορεί κάποιος να έχει το blogging ως βασικό του επάγγελμα;

Μπορεί να γίνει βασικό επάγγελμα, ξεκάθαρα. Εγώ θεωρώ γενικότερα πως οτιδήποτε θέλεις, μπορείς να το κάνεις, απλά θέλει σκληρή δουλειά. Εγώ θα δω πως θα πάει το blog και βήμα- βήμα θα παίρνω τις κατάλληλες αποφάσεις. Είμαι άνθρωπος του «βλέποντας και κάνοντας».

Μέχρι τώρα πάει καλά. Πιστεύω ότι κάποια στιγμή μπορεί να γίνει το βασικό μου επάγγελμα.

Στην Ελλάδα οι μισθοί έχουν πέσει πολύ τα τελευταία χρόνια. Αξίζει ένας νέος να ρισκάρει να και δημιουργήσει ένα δικό του project; Το λέω με τη λογική ότι αν πάει κάποιους να δουλέψει σε μια επιχείρηση ως υπάλληλος, πιθανότατα δεν θα αμειφτεί καλά

Στην περίπτωση μου, από όλες τις δουλειές που έχω τώρα, μπορώ να πω ότι βγάζω ένα καλό συνολικό εισόδημα. Σίγουρα υπάρχουν γενικότερες δυσκολίες στην Ελλάδα. Αλλά δεν θεωρώ ότι είναι όλα μαύρα.

Αξίζει να κάνεις κάτι δικό σου. Άλλωστε, που θα πας και δεν θα ρισκάρεις; Τα πάντα στη ζωή μας είναι ρίσκο. Απλά πρέπει το ρίσκο σου, να αντιπροσωπεύει εσένα. Να μη φτάσεις στο σημείο να πεις «γιατί το έκανα». Αλλά ούτε να καταλήξεις να πεις «γιατί δεν το έκανα».

Αξίζει να κυνηγήσεις το όνειρο σου.

Ποια είναι τα σχέδια σας από εδώ και πέρα;

Θέλω το blog να γίνει μια μεγάλη παρέα. Στην οποία όλοι να συμμεριζόμαστε τα ίδια πράγματα. Να υπάρχει πραγματική ισότητα και να μην τα βλέπουμε τα πράγματα μονόπλευρα π.χ. υπέρ των γυναικών ή υπέρ των αντρών. Επίσης θα ήθελα να φύγουμε λίγο από τον μύθο που λέει ότι τα λεφτά τα φτιάχνουν όλα, και να δώσουμε μεγαλύτερη σημασία στις ανθρώπινες σχέσεις μεταξύ μας. Αυτά είναι κάποια από τα πράγματα που θέλω να μεταδώσω μέσω του blog.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty + nineteen =