αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤι σπίτι μπορείς να ενοικιάσεις με 300 ευρώ στην Αθήνα. Και σε ποιες περιοχές

Τι σπίτι μπορείς να ενοικιάσεις με 300 ευρώ στην Αθήνα. Και σε ποιες περιοχές

Στο «κυνήγι» αναζήτησης φοιτητικής στέγης βρίσκονται και εφέτος χιλιάδες γονείς και φοιτητές, όπως παραδοσιακά συμβαίνει πάντα τέτοια εποχή. Μπορεί η πανδημία του κορονοϊού να ανέτρεψε τα δεδομένα για όλη τη χώρα μερικούς μήνες πριν, ωστόσο η ζωή πάντα προσαρμόζεται στις νέες συνθήκες. Και δη η… φοιτητική ζωή που είναι έτοιμη να ξεκινήσει.

Όπως εξηγούν παράγοντες της εγχώριας κτηματαγοράς, η καλύτερη επιλογή για έναν νέο φοιτητή αφορά στην εύρεση στέγης σε εναλλακτικές οικονομικές περιοχές, είτε πρόκειται για γκαρσονιέρες πρώτου ορόφου 30-40 τμ με ενοίκιο έως 300 ευρώ, είτε για διαμερίσματα με δύο υπνοδωμάτια, από 60 τμ, κατάλληλα για συγκατοίκηση δύο φοιτητών με ενοίκιο έως 500 ευρώ.

Σε αυτή τη δύσκολη χρονιά, οι πρωτοετείς φοιτητές μπορούν να αναζητήσουν οικονομικές κατοικίες σε περιοχές όμορες των σχολών τους, αλλά κοντά σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και κυρίως κοντά σε στάση του Μετρό.

«Είναι λογικό όταν ένα νέο παιδί από την επαρχία έρχεται στην Αθήνα, να θεωρεί ότι όλες τις αποστάσεις του θα πρέπει να τις καλύπτει εντός 10-15 λεπτών. Όταν όμως εγκλιματιστεί στους ρυθμούς της πρωτεύουσας θα κατανοήσει ότι οι ρυθμοί, οι αποστάσεις και ο χρόνος μετακίνησης είναι εντελώς διαφορετικοί», σημειώνει ο πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου Κτηματομεσιτών E-Real Estates, Θεμιστοκλής Μπάκας, προκειμένου να εξηγήσει γιατί είναι τόσο σημαντικό οι πρωτοετείς φοιτητές που έρχονται να μείνουν στην Αθήνα να αναζητήσουν σπίτι που να εξυπηρετείται από τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Πού να αναζητήσουν οικονομικές κατοικίες οι νέοι φοιτητές

Όπως δείχνουν τα στοιχεία παλαιότερων ετών, πολλοί φοιτητές που πέτυχαν την εισαγωγή τους στο πρώην ΑΤΕΙ Αιγάλεω, πλέον Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, επιλέγουν το Περιστέρι για φοιτητική στέγη. Πρόκειται για μια περιοχή όμορη με το Αιγάλεω που διαθέτει Μετρό και μπορεί να εξασφαλίσει άμεση μετακίνηση στο κέντρο της Αθήνας. Με τη χρήση λεωφορείων, από το Περιστέρι ο φοιτητής μπορεί να βρεθεί εντός 10-15 λεπτών, μέσω της Λεωφόρου Θηβών ή/και Λεωφόρου Αθηνών, στην πύλη της σχολής στο Αιγάλεω.

Αντίστοιχα, το Κερατσίνι, τον Κορυδαλλό, το Μοσχάτο και τη Νίκαια επιλέγουν οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Πειραιά. Μάλιστα, μπορούν να αναζητήσουν κατοικίες με δύο υπνοδωμάτια, με στόχο τη συγκατοίκηση.

Οι φοιτητές της Γυμναστικής Ακαδημίας και της Παντείου μπορούν εύκολα να διαμείνουν στον Υμηττό, τη Δάφνη, τον Βύρωνα και την Ηλιούπολη. Ας μην ξεχνάμε πως η Ηλιούπολη και η Δάφνη διαθέτουν στάση Μετρό όπου εύκολα μπορείς να μετακινηθείς σε όλη την Αθήνα. Από τον Υμηττό και τον Βύρωνα ένας φοιτητές μπορεί εύκολα με το λεωφορείο να μετακινηθεί μέσω της Λεωφόρου Βουλιαγμένης – Ηλιουπόλεως σε στάση του Μετρό.

Όσοι φοιτητές επιλέξουν να διαμείνουν στο κέντρο, μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε  πολλές οικονομικές περιοχές, οι οποίες διαθέτουν πολύ καλή μεταφορική διασύνδεση μέσω των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και ιδιαίτερα του Μετρό και του Ηλεκτρικού.

Περιοχές - Ενοίκια
Κέντρο Αθήνα – Κεντρικά & Δυτικά Προάστια – Κεντρικά & Νότια Προάστια
Περιοχές - Ενοίκια
Υπόλοιπο Πειραιά
Περιοχές Ενοίκια

Κι επειδή η αναζήτηση φοιτητικής στέγης δεν είναι εύκολη υπόθεση, οι ειδικοί… δίνουν τα φώτα τους.

Σύμφωνα με τον κ. Μπάκα, υπάρχουν κάποιες βασικές παράμετροι που όλοι οι γονείς πρέπει να έχουν στο μυαλό τους κατά την αναζήτηση φοιτητικής στέγης.

Πηγή: insider.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen − 8 =