αρχικηVIRALΤι σημαίνει το «i» στα ονόματα των συσκευών της Apple: Ο Steve Jobs είχε απαντήσει

Τι σημαίνει το «i» στα ονόματα των συσκευών της Apple: Ο Steve Jobs είχε απαντήσει

Ας δούμε τα ονόματα: iPhone, iPad, iPod, iMac. Όλες είναι συσκευές της Apple. Όλες έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό. Το γράμμα «i» μπροστά από την ονομασία του κάθε μοντέλου. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι σημαίνει αυτό το γράμμα και συντροφεύει όλα τα μοντέλα της εταιρίας, εδώ και πολλά χρόνια;

Υπάρχει απάντηση. Την είχε δώσει ο Steve Jobs, παρουσιάζοντας το πρώτο «i» προϊόν, το 1998. Ήταν το iMac. «Το iMac προέρχεται από τον ενθουσιασμό μας για το ίντερνετ, σε συνδυασμό με την απλότητα του Macintosh» είχε πει τότε, μεταξύ άλλων ο Jobs. Κάπως έτσι σχηματίστηκε το όνομα iMac. Σημειώνοντας παράλληλα, ότι η εταιρία θέλει το iMac να είναι το no1 προϊόν που θα χρησιμοποιούν οι χρήστες στην εποχή του ίντερνετ.

Στη συνέχεια, ο ιδρυτής της Apple εξήγησε ότι το γράμμα «i» σημαίνει ακόμα μερικά πράγματα, όπως θυμάται το Business Insider. Αναφέροντας χαρακτηριστικά τις αγγλικές λέξεις: internet, individual, instruct, inform και inspire. Όλες ξεκινούν από το ίδιο γράμμα. Κάπως έτσι, στα χρόνια που ακολούθησαν, το εν λόγω γράμμα καθιερώθηκε στα ονόματα όλων των μοντέλων της Apple και έγινε ένα σήμα κατατεθέν της.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two + sixteen =