αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤι πρέπει να κάνεις όταν όλοι αγνοούν τα deadlines που βάζεις

Τι πρέπει να κάνεις όταν όλοι αγνοούν τα deadlines που βάζεις

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να σε αγνοήσουν σε μια εργάσιμη ημέρα. Αυτό μπορεί να είναι τα πολλά εισερχόμενα emails που έφτασαν, μια to-do-list που μοιάζει ατελείωτη ή ο διπλανός συνάδελφος που μιλά στο τηλέφωνο… σαν να είναι στο σπίτι του.

Και κάτι ακόμα έχει τύχει σίγουρα σε όλους: Να θέτεις deadlines για διάφορες εργασίες, και οι προθεσμίες να μην τηρούνται. Τι κι αν εσύ αναμένεις άμεσα μια απάντηση για να τρέξεις ένα συγκεκριμένο project; Η άλλη πλευρά, δείχνει να κινείται σε ιδιαίτερα χαλαρούς ρυθμούς. Το site Fast Company παραθέτει 4 πράγματα που πρέπει να κάνεις, όταν όλοι αγνοούν τα deadline σου.

1- Κάντε το deadline σας πολύ προφανές

Μην περιμένεις ο άλλος να τηρήσει την προθεσμία που θέλεις, αν αυτή δεν είναι 100% ξεκάθαρη. Κάνε σαφές το deadline από την πρώτη επικοινωνία με την άλλη πλευρά. Είτε αυτή γίνει μέσω email, είτε μέσω τηλεφώνου, είτε από κοντά. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θα θα εφαρμοστεί σίγουρα το πλάνο που θες. Αλλά τουλάχιστον θα έχεις περισσότερες πιθανότητες.

2- Μην είσαι εγωκεντρικός

Πολλές φορές κάνουμε ένα λάθος. Υπερτονίζουμε τη σημασία που έχει ένα deadline για εμάς. Μπορεί να είναι σωστά τα όσα λέμε, αλλά ποιος νοιάζεται για κάτι που είναι σημαντικό μόνο για εμάς; Και γιατί να το βάλει ως προτεραιότητα στην to-do-list του; Το «μυστικό» εδώ, είναι να προβάλεις και να ωφέλη που θα έχει η άλλη πλευρά. Να δώσεις ένα κίνητρο, ώστε να τρέξει η διαδικασία μέσα στα σωστά χρονικά πλαίσια.

3- Παρακολουθήστε διακριτικά

Σίγουρα, δεν χρειάζεται να γίνετε πιεστικοί και εκνευριστικοί. Ωστόσο, δεν έχει μάλλον νόημα να αφήσεις το πράγμα… στην τύχη του. Να ξεπεραστεί το deadline και μετά να στείλεις ένα μήνυμα του στιλ «Αυτό το ήθελα για εχτές». Είναι καλύτερο να παρακολουθείς διακριτικά την πρόοδο και λίγες ημέρες πριν την λήξη της προθεσμίας να στείλεις ένα ευγενικό μήνυμα για να δεις αν όλα πάνε με βάση το πλάνο.

4- Παραθέστε τα επόμενα βήματα

Εντάξει, ότι κι αν κάνουμε, πάντα θα υπάρχουν κάποιοι που θα αγνοούν τα deadline μας. Αυτό που ίσως παίξει σημαντικό ρόλο, είναι να παραθέσουμε ανοιχτά, τα επόμενα βήματα μας στην άλλη πλευρά. Τι θα γίνει, δηλαδή, αν ξεπεραστεί η προθεσμία. Θα απευθυνθείτε σε άλλο πρόσωπο; Θα υπάρξουν επιπτώσεις; Θα πορευθείτε με ότι έχετε; Πολλές φορές, η παράθεση των επόμενων βημάτων σας, αν πραγματοποιηθεί το κακό σενάριο, λειτουργεί αφυπνιστικά για την άλλη πλευρά.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one + 15 =