αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤι πρέπει να κάνεις για να εμφανίζεται η επιχείρηση σου πρώτη στο Google Search (και δεν είναι εύκολο)

Τι πρέπει να κάνεις για να εμφανίζεται η επιχείρηση σου πρώτη στο Google Search (και δεν είναι εύκολο)

Η δύναμη της Google δεν είναι πουθενά πιο εμφανής – και δυνητικά επιβλαβής για τις επιχειρήσεις – απ’ ό,τι στην αρκετά …μυστήρια αγορά για «επώνυμες λέξεις-κλειδιά» (branded keywords).

Όπως αναφέρει το Fortune Greece, πρόκειται για ένα εργαλείο που βοηθά τις επιχειρήσεις να αγοράζουν διαφημίσεις με βάση τα εμπορικά σήματα τους. Έτσι, για παράδειγμα, η Lyft πλειοδοτεί στη λέξη “Lyft” και όταν οι άνθρωποι ψάχνουν τον συγκεκριμένο όρο, η Google εμφανίζει μια διαφήμιση στην κορυφή των αποτελεσμάτων που συνήθως συνδέεται με την ιστοσελίδα της εταιρίας.

Ορισμένες επιχειρήσεις λένε ότι είναι αναγκασμένες να αγοράζουν αυτές τις διαφημίσεις – ανεξάρτητα από το κόστος τους – επειδή οι ανταγωνιστές μπορούν να πλειοδοτήσουν κι αυτοί στις συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά. Αν η Lyft δεν πληρώσει αρκετά, η Uber Technologies είναι έτοιμη να πληρώσει αυτή τη Google αντί για τη Lyft και να αρπάξει πελάτες. Μια πρόσφατη αναζήτηση της λέξης “Lyft” σε ένα smartphone Google Pixel έδειξε στην κορυφή μια διαφήμιση της εταιρείας. Ακριβώς από κάτω, υπήρχε μια διαφήμιση από την Uber λέγοντας «Η διαδρομή σας απέχει μοναχά ένα κλικ μακριά».

«Πρέπει να αγοράζεις τις διαφημίσεις κάθε μέρα», λέει ο Mike Lindell, διευθύνων σύμβουλος της MyPillow, η οποία πουλάει εξοπλισμό υπνοδωματίου διαδικτυακά. «Η Google παίρνει ένα μερίδιο από κάθε προϊόν MyPillow που πωλείται και αυτό είναι λάθος. Γιατί επιτρέπεται σε κάποιον να υποβάλει προσφορές για λέξεις που ανήκουν στο δικό σας brand και γιατί πρέπει να αγοράζετε εσείς τις δικές σας λέξεις προκειμένου οι άνθρωποι να μπορούν να σας δουν στο διαδίκτυο; Αυτό είναι λάθος».

Τα τελευταία χρόνια, η πίεση αυτή έχει αυξηθεί για τις εταιρείες επειδή στις κινητές συσκευές οι διαφημίσεις στην αναζήτηση της Google εμφανίζονται στην κορυφή των αποτελεσμάτων και όχι σε ξεχωριστή στήλη στο πλάι της σελίδας, όπως συμβαίνει με τα αποτελέσματα στο desktop. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες είναι πιο πιθανό να κλικάρουν στις διαφημίσεις παρά στους «οργανικούς» συνδέσμους σε ιστότοπους των εταιρειών.

Η ομάδα μάρκετινγκ της MyPillow είχε δοκιμάσει κάποια στιγμή να μην αγοράζει διαφημίσεις στην αναζήτηση της Google για τη λέξη “MyPillow” και η λέξη αγοραζόταν αμέσως από άλλες επιχειρήσεις, λέει ο Lindell. «Αφότου σταματήσαμε να αγοράζουμε, αναγκαστήκαμε να προσφέρουμε περισσότερα χρήματα για να πάρουμε πίσω το δικό μας branded keyword».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten − 7 =