αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤι πρέπει να διαθέτεις για να βρεις μια δουλειά στην SpaceX: 6 στελέχη της εταιρίας απαντούν ξεκάθαρα

Τι πρέπει να διαθέτεις για να βρεις μια δουλειά στην SpaceX: 6 στελέχη της εταιρίας απαντούν ξεκάθαρα

Η SpaceX τράβηξε πάνω της τα βλέμματα πριν λίγο καιρό. Για ακόμα μια φορά. Αφορμή τώρα στάθηκε η πρώτη επανδρωμένη εκτόξευση της εταιρίας στο διάστημα. Σε συνεργασία με την NASA.

Αλλά τι χρειάζεται να έχει κάποιος για να εργαστεί στην εταιρία του Elon Musk; Έξι από τους ανθρώπους της software team της SpaxeX, συμμετείχαν σε ένα «Ask Me Anything» session στην πλατφόρμα Reddit. Πρόκειται μάλιστα για εργαζόμενους που συμμετείχαν στην ανάπτυξη του software με το οποίο εξοπλίστηκε το Dragon- η κάψουλα μέσα στην οποία ταξίδεψαν οι αστροναύτες της εταιρίας στο διάστημα.

«Είμαστε εδώ για να απαντήσουμε σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις μπορεί να έχετε σχετικά με το Dragon, το λογισμικό και την εργασία στη SpaceX», έγραψαν στο Reddit. Και απάντησαν. Αν θες λοιπόν να βρεις μια tech θέση εργασίας στην SpaceX, εδώ είναι τα στοιχεία που πρέπει να έχεις:

Πτυχίο στο πεδίο του computer science ή σε κάτι παρόμοιο. Είναι αυτό που μπορεί να σου δώσει τις βάσεις για να ανταπεξέλθεις σε μια τέτοια θέση. Όπως εξήγησε ένας από τους 6 εργαζομένους της SpaceX, οι tech εργαζόμενοι στην εταιρία γνωρίζουν πολύ καλά πώς λειτουργεί ο κώδικάς τους, πώς λειτουργεί το δίκτυο, πώς λειτουργεί το Linux, πώς λειτουργεί το hardware.

Απέκτησε εμπειρία από hobby projects ή εθελοντισμό. Είναι σημαντικό να μάθεις πως να χτίζεις projects και πως να επιλύεις προβλήματα. Αυτό μπορεί να γίνει μέσα από hobby projects ή εθελοντισμό. ‘H πρακτική άσκηση σε μια καλή εταιρία σαν την SpaceX. O ίδιος ο Elon Musk έχει πει ότι η δική του αγάπη για τα βιντεοπαιχνίδια τον ενέπνευσε να ξεκινήσει τον προγραμματισμό. Όταν ήταν 12 ετών, έγραψε κώδικα και δημιούργησε ένα βιντεοπαιχνίδι με την ονομασία “Blastar”, το οποίο αργότερα πούλησε για $ 500 σε ένα μεγάλο τεχνολογικό περιοδικό.

Μην αφήνεις να σε αποθαρρύνει η έλλειψη των παραπάνω δύο. Μπορεί η εμπειρία ή ένα σχετικό πτυχίο να είναι σημαντικά, ωστόσο αν δεν τα έχεις… δεν ήρθε το τέλος του κόσμου. «Η ύπαρξη διαφορετικών ανθρώπων με διαφορετικό υπόβαθρο (εκπαίδευση, εμπειρία και πολιτισμικά) είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα στην ομάδα», έγραψε ο Matt Monson, ο οποίος δούλευε για την κάψουλα Dragon και τώρα εργάζεται για το project Starlink της SpaceX. «Δεν είναι πολλά τα μέλη της ομάδας, για παράδειγμα, που έχουν αεροδιαστημικό υπόβαθρο. Οι διαφορετικές απόψεις μας βοηθούν να δούμε τα προβλήματα από διαφορετικές οπτικές γωνίες, και αυτό πολύ συχνά μας βοηθά να δούμε λύσεις που δεν θα είχαμε δει αλλιώς», συμπληρώνει.

Και ξεκαθαρίζει σχετικά με τις προσλήψεις στην SpaceX: «Ψάχνουμε για δύο πράγματα: ταλέντο (η προοπτική που υπάρχει) και σωστή νοοτροπία (επιθυμία για αυτοεξέλιξη, να δουλεύει κάποιος για την ομάδα και όχι για τον εαυτό του)».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 − one =