αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤι κινητικότητα καταγράφεται στην εθελούσια της Τράπεζας Πειραιώς (και τι προσφέρει)

Τι κινητικότητα καταγράφεται στην εθελούσια της Τράπεζας Πειραιώς (και τι προσφέρει)

Δυναμική που φαίνεται ότι θα καλύψει τον στόχο αποχώρησης 800 – 1.000 εργαζομένων, εμφανίζει το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου της Τράπεζας Πειραιώς, αν και όλα θα κριθούν από την πορεία της ερχόμενης εβδομάδας.

Σήμερα λήγει η “πριμοδοτούμενη περίοδος” αποδοχής του προγράμματος, η οποία δίνει πριμ 5% στους  εργαζόμενους που θα πατήσουν το “κουμπί” εξόδου (έως 11/11). Οι πληροφορίες του Capital.gr αναφέρουν ότι η πριμοδότηση έχει γίνει ευρέως αποδεκτή κυρίως στο δίκτυο της περιφέρειας και δη όπου υπάρχουν κεντροποιημένες συναλλαγές. Το πρόγραμμα που δεν θέτει όριο ηλικίας (σημειώνεται ότι η Τράπεζα Πειραιώς έχει μέσο όρο ηλικίας εργαζομένων τα 44 – 45 έτη) έχει περίοδο αποδοχής μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη 18 Νοεμβρίου.

Το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου της Τράπεζας Πειραιώς έχει αυξημένο πλαφόν αποζημίωσης, στα 180.000 ευρώ και απευθύνεται σε όσους εργαζόμενους έχουν τουλάχιστον τριετή προϋπηρεσία (με ημερομηνία 30/9/2020) στην Τράπεζα. Εξαιρούνται οι εργαζόμενοι που:

– Έχουν επίπεδο ευθύνης Executive General Manager ή General Manager

·  Έχουν ρόλο Συμβούλου Διοίκησης

·  Απασχολούνται με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου ή στο πλαίσιο πρακτικής άσκησης ή αμείβονται με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών

·  Ανήκουν στο δανειζόμενο προσωπικό από την Piraeus Direct Services

·  Απασχολούνται στις Μονάδες Διοίκησης: Group Risk / Large Corporate, Structured & Shipping Finance, Investment Banking, Wholesale Products / Digital Banking / Customer Value Management / Group Planning, Investor Relations / Transformation & Business Strategy Unit

·  Έχουν τους ρόλους: Personal Banking Officer / Small Business & Professional Officer

·  Απασχολούνται στα καταστήματα των ακόλουθων Περιφερειακών Διευθύνσεων:

4η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής : Αίγινας, Κυθήρων, Πόρου, Σπετσών, Ύδρας

Περιφερειακή Διεύθυνση Νήσων Αιγαίου: Αμοργού, Θήρας, Σαντορίνης, Ικαρίας, Καλυμνίων, Καρπάθου, Κέας, Μήλου,  Μυκόνου, Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, Σίφνου, Σύρου – Ερμούπολης, Τήνου

·  Απασχολούνται στην Πειραιώς ΑΕΠΕΥ

H εφάπαξ αποζημίωση που παρέχεται στον εργαζόμενο για την άμεση οικειοθελή αποχώρηση καθορίζεται με κριτήρια ηλικίας και προϋπηρεσίας. Με βάση υπολογισμού τα συμπληρωμένα έτη κατά την 31η Δεκεμβρίου 2020 και το αντίστοιχο ποσοστό προσαύξησης ανά εύρος προϋπηρεσίας στον Όμιλο (με βάση υπολογισμού τα συμπληρωμένα έτη προϋπηρεσίας κατά την 30η Σεπτεμβρίου 2020, ο αριθμός των μεικτών μισθών (με βάση υπολογισμού τον μεικτό μηνιαίο μισθό Σεπτεμβρίου 2020), καθορίζονται ως εξής:

Ηλικία έως 39 έτη, 20 μηνιαίοι μεικτοί μισθοί

Ηλικία 40 – 49 έτη, 30 μηνιαίοι μεικτοί μισθοί

Ηλικία 50 – 55 έτη, 38 μηνιαίοι μεικτοί μισθοί

Ηλικία 56 έτη και άνω, 45 μηνιαίοι μεικτοί μισθοί

Η προϋπηρεσία προσαυξάνει τα ανωτέρω ως εξής:

Προϋπηρεσία 3 -10 έτη, προσαύξηση 8%

Προϋπηρεσία 11 -20 έτη, προσαύξηση 10%

Προϋπηρεσία 21 έτη και άνω, προσαύξηση 15%.

Το πρόγραμμα προβλέπει προσαύξηση 20% επί του μεικτού ποσού αποζημίωσης, που προκύπτει από το ηλικιακό κριτήριο για τους εργαζόμενους που απασχολούνται στις Μονάδες:

·  Δίκτυο Καταστημάτων

·  Funds Transfer & Central Operations (Κίνηση Κεφαλαίων & Κεντρικές Εργασίες)

·  Loans Administration (Διαχείριση Πιστοδοτήσεων)

·  Διοικητική Μέριμνα

·  Ασφάλεια

Στην περίπτωση εργαζομένων που απασχολούνται σε κατάστημα για το οποίο έχει ανακοινωθεί η παύση λειτουργίας του, το μεικτό ποσό αποζημίωσης, βάσει κριτηρίων ηλικίας και προϋπηρεσίας, προσαυξάνεται κατά δύο μεικτούς μηνιαίους μισθούς.

Προσαύξηση δύο μεικτών μηνιαίων μισθών στο μεικτό ποσό αποζημίωσης, που προκύπτει βάσει των κριτηρίων ηλικίας και προϋπηρεσίας, ισχύει και για τους τους εργαζόμενους που απασχολούνται στα καταστήματα των παρακάτω νομών:

·  Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης
Νομός: Καβάλας (μόνο τα καταστήματα στην πόλη της Καβάλας)

·  Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας – Ιωαννίνων
Νομοί: Γρεβενών, Ημαθίας, Ιωαννίνων, Καστοριάς, Κοζάνης, Πέλλας, Φλώρινας

·  Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας
Νομοί: Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Κέρκυρας,
Πρέβεζας (μόνο το Κατάστημα στην πόλη της Πρέβεζας)

·  Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας
Νομοί: Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας

·  Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας
Νομοί: Κιλκίς, Πιερίας

·  Περιφερειακή Διεύθυνση Πελοποννήσου
Νομοί: Αρκαδίας, Κορινθίας, Μεσσηνίας

·  Περιφερειακή Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας
Νομοί: Βοιωτίας, Φθιώτιδας

Προσαύξηση ενός μεικτού μηνιαίου μισθού στο μεικτό ποσό αποζημίωσης, που προκύπτει από το σύνολο των κριτηρίων ηλικίας και προϋπηρεσίας, προβλέπεται για τους εργαζόμενους που έχουν το ρόλο Deputy Retail Branch Manager.

Με βάση τα κριτήρια ηλικίας και προϋπηρεσίας, προβλέπεται προσαύξηση ενός μεικτού μηνιαίου μισθού στο μεικτό ποσό αποζημίωσης, για κάθε ανήλικο τέκνο (εφόσον το τέκνο δεν έχει συμπληρώσει τα 18 έτη κατά την 30η Σεπτεμβρίου 2020).

Τέλος, για τους εργαζόμενους 56 ετών και άνω προβλέπεται προσαύξηση στο μεικτό ποσό αποζημίωσης που προκύπτει από τα κριτήρια ηλικίας και προϋπηρεσίας, από την πληρωμή των πλασματικών ετών κοινωνικής ασφάλισης για διάστημα έως τρία έτη και μέχρι το ποσό των 15.000 ευρώ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − three =