αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤι κάνουμε όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά: 3 tips για να ανατρέψεις τα δεδομένα

Τι κάνουμε όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά: 3 tips για να ανατρέψεις τα δεδομένα

Όλοι μας έχουμε βρεθεί σε δύσκολες καταστάσεις στη ζωή μας. Έχουμε φτάσει σε ένα «σημείο καμπής», όπως θα μπορούσαμε να πούμε με μια φράση. Αυτό μπορεί να είναι μια απόλυση από τη δουλειά ή η αδυναμία για εύρεση χρηματοδότησης, αν είσαι για παράδειγμα ένας startupper. Μπορεί για πολλούς, αυτά να είναι ένα αρνητικά γεγονότα, ωστόσο με τις κατάλληλες κινήσεις μπορεί η πορεία να είναι τελικά προς τα πάνω.

Αυτό το σημαντικό ζήτημα αναλύεται σε άρθρο στο blog της Virgin. Μάλιστα, όπως σημειώνεται στο ίδιο κείμενο, υπάρχουν 3 tips, που μπορούν να σε βοηθήσουν να ανατρέψεις τα δεδομένα. Και τελικά, μέσα από μια δύσκολη κατάσταση να βγει κάτι πολύ καλό.

1– Κάνε ερωτήσεις: Πολλοί leaders, παρασυρόμενοι από την επιθυμία τους να «τραβήξουν» την ομάδα προς τα μπρος, ξεχνούν κάτι σημαντικό. Να δουν τα δεδομένα από διαφορετικές οπτικές. Ρωτώντας, για παράδειγμα, την γνώμη των συνεργατών και υπαλλήλων τους. Ο Alan Mulally , μετά από μια επιτυχημένη καριέρα ως CEO στην Boeing, ανέλαβε το 2006 την αντίστοιχη θέση στην Ford. Σε μια δύσκολη φάση για την εταιρία. Ο ίδιος κατάλαβε αμέσως ότι δεν γνωρίζει στο 100% την αγορά αυτοκινήτου κα έτσι εφάρμοσε μια διαφορετική στρατηγική. Καθιέρωσε meetings στα οποία μοιραζόταν τις σκέψεις του και ρωτούσε την άποψη των συνεργατών του.

2– Δες τις λύσεις ανάμεσα στα εμπόδια: Ο Dominique Dion είναι σήμερα ιδιοκτήτης εστιατορίου. Καθώς μελετούσε κάποτε για το MBA του (και χωρίς να έχει επαγγελματικές επιλογές στα χέρια του), εστίασε στια αλλεργίες που προέρχονται από τα γαλακτοκομικά προϊόντα και τη γλουτένη. Ένα μεγάλο πρόβλημα για πολλούς ανθρώπους. Και βρήκε τη λύση: άνοιξε το εστιατόριο Zero8 στο Μόντρεαλ, το οποίο προσφέρει προιόντα τα οποία δεν έχουν αλλεργιογόνα συστατικά. Έτσι έδωσε μια λύση σε πολλούς πολίτες.

3– Να έχεις ένα όραμα (κι αν χρειαστεί να το αλλάξεις): Οι ιδρυτές επιχειρήσεων πρέπει να έχουν ένα όραμα, για το πως θα κάνουν τη ιδέα τους πράξη. Ωστόσο, πρέπει ταυτόχρονα να είναι και διατεθειμένοι να αλλάξουν πορεία, αν το κρίνουν απαραίτητο. Το ότι ξεκινάς με ένα πλάνο, δεν σημαίνει ότι έχεις… το μαγικό ραβδί και όλα όσα έχεις σημειώσει είναι σωστά. Αν υπάρξει ανάγκη, πρέπει με τολμηρές κινήσεις να αλλάξεις πλάνο, ανεξάρτητα από το αν αυτό θα ξενίσει κάποιους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − 16 =