αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤι κάνεις λάθος και ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων του κινητού σου «μπλοκάρει»

Τι κάνεις λάθος και ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων του κινητού σου «μπλοκάρει»

Μπορείς να το παραδεχθείς! Κάποια στιγμή (συνήθως η στιγμή αυτή έρχεται την πλέον ακατάλληλη ώρα…) είδες τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων του smartphone σου να μην ανταποκρίνεται στο ευγενικό άγγιγμα του δακτύλου σου και εσύ έγινες έξω φρενών. Τι να πήγε άραγε τόσο στραβά;

Καλή η τεχνολογία, αλλά έχει και τις κακές της στιγμές. Ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων που βρίσκεται εκεί για να ξεκλειδώνεις γρήγορα και εύκολα τη συσκευή σου, τρώει πολλές φορές… κόλλημα. Ένας λόγος που συμβαίνει αυτό είναι επειδή όσοι εκτελούν χειρωνακτικές εργασίες (αλλά και όσοι βρίσκονται ολημερίς πάνω σε ένα πληκτρολόγιο) βλέπουν τις άκρες των δαχτύλων τους να αλλάζουν, μικροτραυματισμοί εμφανίζονται και άλλοι παράγοντες είναι αυτοί που καθιστούν ελαφρώς… δύσκολη τη δουλειά του fingerprint reader.

Υπάρχουν lifehacks για αυτό το θέμα, όμως. Έτσι, η επιλογή να χρησιμοποιήσεις το μεσαίο δάχτυλο για κάτι άλλο πέρα από το να δείχνεις τη δυσαρέσκειά σου και την αντικοινωνική σου συμπεριφορά σε άλλους, είναι μία λύση. Μπορεί να φαίνεται παράξενο αυτό, αλλά έχει παρατηρηθεί ότι το μεσαίο δάχτυλο καταπονείται λιγότερο σε χειρωνακτικές εργασίες και στη γυμναστική, σε σχέση με τον δείκτη, άρα το αναγνωρίζει πιο εύκολα ο αισθητήρας. Το ίδιο μπορεί να γίνει και με όσους επιλέγουν το πλάι του δαχτύλου τους, όταν μαθαίνουν στον αισθητήρα του νέου τους smartphone με… ποιον έχει να κάνει.

Ένα άλλο κόλπο που μπορείς να χρησιμοποιήσεις είναι να περνάς από… επανάληψη την εκμάθηση του fingerprint reader, θέτοντας το ίδιο δάχτυλο ως βιομετρική μέθοδο ξεκλειδώματος μετά από μία χρονική περίοδο. Έτσι, ακόμα και εάν υπάρχουν φθορές στα δάχτυλα, θα μπορεί το τηλέφωνο να επικοινωνεί μαζί σας με ένα άγγιγμα, χωρίς προβλήματα.

Πηγή: Techblog.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen + fifteen =