αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤι ισχύει τελικά με την αίτηση πτώχευσης της Δέσποινας Μοιραράκη- Η ίδια εξήγησε τα δεδομένα

Τι ισχύει τελικά με την αίτηση πτώχευσης της Δέσποινας Μοιραράκη- Η ίδια εξήγησε τα δεδομένα

Από νωρίς το πρωί σήμερα, κάνει το γύρο του ίντερνετ η είδηση για την αίτηση πτώχευσης που κατέθεσε η γνωστή επχιειρηματίας και «βασίλισα των χαλιών» Δέσποινα Μοιραράκη. Όλα ξεκίνησαν από ένα ρεπορτάζ της Espresso Που έγραφε ανάμεσα σε άλλα:

«Την 1η Φεβρουαρίου, ως νόμιμη εκπρόσωπος της ανωνύμου εμπορικής εταιρίας εισαγωγών και εξαγωγών υφασμάτων, ενδυμάτων, επίπλων, έργων τέχνης και ταπήτων με τον διακριτικό τίτλο Δέσποινα Μοιραράκη Α.Ε., η γνωστή επιχειρηματίας κατέθεσε το σχετικό δικόγραφο δηλώνοντας πως αδυνατεί να εκπληρώνει κανονικά τις ληξιπρόθεσμες χρηματικές υποχρεώσεις της προς τους πιστωτές της. Σύμφωνα πάντα με την Espresso, την ημέρα της συζήτησης της στο δικαστήριο, ωστόσο, η δικηγόρος της υπέβαλε αίτημα αναβολής προκειμένου να υπάρξει, όπως ανέφερε, μια συνεννόηση με τις πιστώτριες τράπεζες.

‘Ζητάμε την αναβολή προκειμένου να μας δοθεί η δυνατότητα να έρθει η εταιρία σε συμφωνία με τις πιστώτριες τράπεζες, ώστε να επιτευχθεί εξυγίανση’ ανέφερε χαρακτηριστικά η δικηγόρος. Ωστόσο, όταν ρωτήθηκε από την έδρα αν υπάρχει κάποιο σχέδιο εξυγίανσης, η απάντησή της ήταν αρνητική. Η δικηγόρος υπέβαλλε αίτημα στο δικαστήριο για τη χορήγηση προσωρινής διαταγής προκειμένου να απαγορευτεί η μεταβολή της πραγματικής και νομικής κατάστασης της εταιρίας, ωστόσο απορρίφθηκε. Πάντως, η έδρα έκανε δεκτό το αίτημα αναβολής και η υπόθεση θα συζητηθεί στο δικαστήριο σε περίπου έναν μήνα».

Ωστόσο, η Δέσποινα Μοιραράκη βγήκε σε πρωινή εκπομπή του Alpha και έδωσε μια διαφορετική εξήγηση: «Ως επιχειρηματίας έχω ένα θέμα με μία τράπεζα. Καταθέσαμε μια αίτηση πτώχευσης, ο πλειστηριασμός δεν έγινε ποτέ. Είχε προσδιοριστεί για τις 12 Φεβρουαρίου και ματαιώθηκε. Με την τράπεζα έχουμε έρθει σε πλήρη συμφωνία και πρέπει να σας πω μεγαλοφώνως ότι δεν υπάρχει καμία και δεν πρόκειται να βγει καμία πτωχευτική απόφαση για την επιχείρησή μου. Η δημοσιογράφος που το έγραψε όφειλε να με πάρει ένα τηλέφωνο να της δώσω όλα τα στοιχεία και μετά να γράψει αυτό το κακόβουλο άρθρο και να μη σκυλεύεται ο αγώνας μιας επιχειρηματία που έχει αρχίσει από το μηδέν μέχρι σήμερα.

Αυτός ήταν ένας επιχειρηματικός ελιγμός προκειμένου να έρθουμε σε συνεννόηση με την τράπεζα. Επετεύχθη, μάλιστα βγήκε και η απόφαση την προηγούμενη εβδομάδα, όλα ρέουν κανονικά, ματαιώνεται η πτώχευση. Ματαιώθηκε ο πλειστηριασμός! Ματαιώθηκε!

Θα κάνω μήνυση γιατί όφειλε η δημοσιογράφος να με πάρει ένα τηλέφωνο και να με ρωτήσει. Τρελάθηκα! Έτρεχα σαν τρελή να πάρω την εφημερίδα! Είναι δυνατόν να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα;», είπε η γνωστή επιχειρηματίας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eight − one =